Hoe Google Glass Werkt

Hoe Google Glass Werkt
Hoe Google Glass Werkt

Video: Hoe Google Glass Werkt

Video: Hoe Google Glass Werkt
Video: Обзор Google Glass 2 — новая версия 2024, Mei
Anonim

Het Google Glass-project werd in het voorjaar van 2012 door Google aangekondigd en pas in de zomer werd de uitvinding gepatenteerd. De ontwikkeling gaat door, dus de technische details blijven geheim. Het bedrijf onthulde slechts enkele van de kenmerken van de "augmented reality-bril".

Hoe Google Glass werkt
Hoe Google Glass werkt

De essentie van het apparaat ligt in het feit dat de gebruiker het beeld dat hij op dat moment aan het bekijken is, op video kan opnemen. Maar, in tegenstelling tot een videocamera, zullen de handen van de "operator" vrij zijn. Een van de presentaties was een extreme show waarin deze functie werd gedemonstreerd. Vier skydivers met Google Glass sprongen de lucht in boven San Francisco.

De beelden van de apparaten werden in realtime op schermen uitgezonden. Vervolgens kreeg het publiek bij de presentatie een foto van de bril van fietsers die via de daken het demonstratieterrein bereikten. Alle resulterende video kan worden opgeslagen.

Deze bestanden of andere bestanden kunnen in dezelfde bril worden bekeken. Toegegeven, volgens journalisten, hoewel de grootte van de ingebouwde monitor niet erg groot is en niet erg gunstig gelegen, blijven de ontwikkelaars eraan werken.

Met behulp van het apparaat zal het mogelijk zijn om andere Google-ontwikkelingen te gebruiken. Op dit moment is het bijvoorbeeld mogelijk om een afbeelding uit Google Maps over een video te leggen, een weersvoorspelling te ontvangen en videoconferenties te organiseren.

Natuurlijk zal het met behulp van een augmented reality-bril mogelijk zijn om foto's van redelijk goede kwaliteit te maken. Ook wordt de gadget een soort belichaming van een "draagbare computer" - van daaruit is het mogelijk om toegang te krijgen tot internet, bestanden te ontvangen, e-mail te controleren.

Om de nieuwigheid voor de meeste consumenten gemakkelijk te maken, is Google een samenwerking aangegaan met optische bedrijven. Het is de bedoeling dat augmented reality-brillen het standaard paar met dioptrieën zullen vervangen.

Het is nog niet bekend hoe het apparaat aangestuurd kan worden. Er zijn berichten dat het touchpad, de spraakinvoer en zelfs de controle van de hoofdbeweging (vanwege de ingebouwde gyroscoop en versnellingsmeter) zullen worden gebruikt. Toegegeven, tijdens de demonstratie van Google Glass in de talkshow van Gavin Newsom werd alleen het aanraakpaneel op de tempel gebruikt om door de afbeeldingengalerij te navigeren en deze in en uit te gaan.

Google Glass kan in theorie gekoppeld worden aan een smartphone. Maar het bedrijf benadrukt dat het handiger is om een volledig op zichzelf staand apparaat te gebruiken. Toegegeven, de definitieve beslissing over deze kwestie is nog niet genomen. Ook is niet besloten welke draadloze modules in de nieuwe gadget worden ingebouwd.

Terwijl het werk aan Google Glass doorgaat. Volgens de makers zullen brillen dichter bij 2014 beschikbaar komen voor een breed publiek.

Aanbevolen: