Hoe Een Mobiele Telefoon Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Werkt
Hoe Een Mobiele Telefoon Werkt

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Werkt

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Werkt
Video: Mobiel Betalen activeren voor Android | Digitaal Bankieren: Hoe werkt het | ING 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons zijn in korte tijd stevig verankerd in het leven van elke persoon. In de afgelopen twee decennia is de mobiele telefoon drastisch veranderd: van een gewoon apparaat om te bellen, is het een functioneel apparaat geworden.

Hoe een mobiele telefoon werkt
Hoe een mobiele telefoon werkt

De telefoon is niet alleen een communicatiemiddel

Moderne mobiele gadgets kunnen verschillende functies combineren - een communicatiemiddel, een mp3-speler, een camera, een voicerecorder, een radio, wifi, enz. De telefoon is in feite een multifunctioneel speelgoed voor volwassenen geworden. En een logische vraag rijst: hoe past dit alles in zo'n klein apparaatje?

Een mobiele telefoon is een vrij complex apparaat, waarvan het grootste deel een speciaal bord is. Zij is het die verantwoordelijk is voor alle taken die aan de telefoon zijn toegewezen. Het wordt ook vaak een moederbord genoemd. Er zijn verschillende apparaten (camera, display, etc.) op aangesloten die zorgen voor de interactie van de gebruiker met de telefoon.

Mechanische onderdelen voor mobiele telefoons

Wat het geval van een mobiele telefoon betreft, zijn er drie hoofdvormen: een schuifregelaar, een clamshell (boek) en een reep. Er is ook een flip (een scharnierend deksel dat het toetsenbord bedekt) en een rotator (lichaamsdelen kunnen ten opzichte van elkaar draaien), maar deze zijn zeer zeldzaam.

Het monoblock bestaat uit een voor- en achterpaneel. Het achterpaneel wordt meestal gecombineerd met het batterijcompartiment of de batterij zelf. De clamshell telefoonhoes bestaat uit een boven- en ondergedeelte, evenals een draaimechanisme. En het lichaam van de slider-telefoon heeft noodzakelijkerwijs een glijbaan waarlangs de delen van het lichaam schuiven. Ook de weergave van telefoons wordt als een apart onderdeel van de behuizing beschouwd.

Het toetsenbord in mobiele telefoons bestaat uit twee delen. De eerste is zichtbaar - dit zijn in de regel plastic knoppen en de tweede is verborgen. Het is een metalen substraat dat de toetsenbordcontacten sluit.

Een belangrijk onderdeel van een mobiele telefoon is de batterij, want die zorgt voor de werking ervan. Er zijn NiMH-, LiPo- en Li-ion-batterijen, afhankelijk van het type.

Displays in mobiele telefoons kunnen worden ingesteld op twee typen: zwart-wit en kleur. Nu worden alleen gekleurde exemplaren gebruikt. In sliders of clamshells wordt vaak een displaymodule gebruikt - een display (of twee displays) op één bord. Alle componenten die nodig zijn voor de werking zijn op dit bord gesoldeerd, inclusief de telefoonluidsprekers.

Andere mechanische onderdelen zijn een microfoon, oortje, camera, vibratiemotor, antenne. Er zijn nog een paar nieuwe details toegevoegd aan moderne mobiele telefoons - RAM, wifi-module, enz.

Aanbevolen: