Netbook/laptop/ultrabook: Waar Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Netbook/laptop/ultrabook: Waar Te Kiezen?
Netbook/laptop/ultrabook: Waar Te Kiezen?

Video: Netbook/laptop/ultrabook: Waar Te Kiezen?

Video: Netbook/laptop/ultrabook: Waar Te Kiezen?
Video: Mi Notebook Ultra (2021): Value for Money? 2024, Mei
Anonim

Er zijn tegenwoordig drie soorten modellen op de laptopmarkt: netbooks, laptops en ultrabooks. Elke variëteit heeft specifieke kenmerken, variërend van prestatie tot grootte. Maar hoe onderscheid je ze en welk model moet je kiezen?

Netbook/laptop/ultrabook: waar kies je voor?
Netbook/laptop/ultrabook: waar kies je voor?

De oudste term is laptop. De diagonaal van dit apparaat ligt meestal in het bereik van 15 tot 17 inch. Sommige fabrikanten verwijzen echter naar deze categorie en apparatuur met monitoren in 14 inch, maar dit zijn waarschijnlijker ultrabooks.

Laptops zijn in de regel een waardige vervanging voor een gewone desktopcomputer. Ze hebben behoorlijk krachtige technische kenmerken, een schijfstation en een toetsenbord van volledige grootte.

Ondanks hun draagbaarheid kunnen niet alle laptops altijd bij je worden gedragen. Dit komt voornamelijk door lichamelijk ongemak. De brede diagonaal van het scherm draagt niet bij aan de compactheid van de computer en het grote gewicht maakt het niet mogelijk om de tas lang in je handen te dragen.

Daarnaast laat de accuduur van de meeste modellen te wensen over. Gemiddeld is dit 3-4 uur. Deze tijd is voldoende om vrij door het huis of de tuin te bewegen zonder op te laden, maar het is behoorlijk problematisch om zo'n computer ergens anders heen te brengen.

Het is beter om dergelijke modellen te kiezen voor mensen die vaak thuis en op straat werken. Als je je computer altijd bij je wilt dragen, kun je beter naar andere modellen kijken.

netbooks

In netbooks staan prestaties op de achtergrond bij draagbaarheid. De schermdiagonaal van dergelijke apparaten is binnen 10-12 inch. De netbooks zijn zeer licht in gewicht en hebben een lange batterijduur.

Een ander belangrijk voordeel van netbooks is hun lage prijs. Deze regel geldt echter niet voor alle modellen. Er worden nu al netbooks geproduceerd die kunnen wedijveren met de technische kenmerken van veel vaste computers. Maar voor het grootste deel ligt de prijs van een gemiddelde netbook in het bereik van 8-12 duizend roebel.

Ideaal voor mensen die altijd een werkmachine bij de hand willen hebben, maar niet veel geld willen uitgeven.

Ultrabooks

Als je een hele dunne laptop in de winkelrekken ziet, is het waarschijnlijk een ultrabook. Het wijdverbreide gebruik van de term begon in 2011, toen Intel de eerste lijn van dunne notebookcomputers uitbracht, ultrabooks genaamd.

Dergelijke computers onderscheiden zich door middelgrote monitoren en een zeer laag gewicht. Ze hebben meestal een respectabele uitstraling en goede prestaties. Ultrabooks kunnen oplopen tot enkele duizenden dollars. Compactheid en stijl hebben een prijs.

Ultrabooks worden meestal gekocht door respectabele mensen die waarde hechten aan kwaliteit en draagbaarheid. Voordelige modellen zijn perfect voor diegenen die altijd toegang willen hebben tot een computer, maar geen prestatie willen opofferen.

Aanbevolen: