Hoe U Uw Verrekijker Kunt Repareren Na Stoten En Vallen?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Verrekijker Kunt Repareren Na Stoten En Vallen?
Hoe U Uw Verrekijker Kunt Repareren Na Stoten En Vallen?

Video: Hoe U Uw Verrekijker Kunt Repareren Na Stoten En Vallen?

Video: Hoe U Uw Verrekijker Kunt Repareren Na Stoten En Vallen?
Video: Как ПОХУДЕТЬ или как НАБРАТЬ вес? Му Юйчунь. 2024, Mei
Anonim

Een verrekijker is een optisch apparaat met een redelijk nauwkeurige instelling. Daarom zijn vallen en scherpe slagen voor hem gecontra-indiceerd. Zelfs in de aanwezigheid van een rubberen omhulsel kan een dergelijke behandeling een discrepantie in de optische assen van beide buizen veroorzaken en als gevolg daarvan nevenbeelden van het beeld. Wat te doen als zoiets is gebeurd?

Hoe u uw verrekijker kunt repareren na stoten en vallen?
Hoe u uw verrekijker kunt repareren na stoten en vallen?

Noodzakelijk

Schroevendraaier, mes

instructies:

Stap 1

We openen een geheim - in de overgrote meerderheid van de gevallen is alles te repareren. U kunt de verkeerde uitlijning zelf corrigeren. Het belangrijkste is om voorzichtig te handelen, anders kunt u de situatie verder verergeren. Met een zorgvuldige behandeling zal het niet moeilijk zijn om het probleem op te lossen.

Stap 2

Als je een verrekijker hebt met Porro-prisma's (buizen met een karakteristieke knik), dan moet in 9 van de 10 gevallen, als je een verkeerde uitlijning hebt, een van de objectieven rond de as worden gedraaid, die vooral een kleine verplaatsing van de draad hebben ten opzichte van de optische as. Controleer bij het maken van aanpassingen elke keer visueel de helderheid van het beeld.

Stap 3

Verrekijkers van een ander veelvoorkomend type - met "overdekte" prisma's, die verschillen in rechte buizen, hebben speciale schroeven die de prisma-eenheid in de gewenste positie houden. Door deze schroeven met een klokschroevendraaier of een geschikt mes te draaien, kunt u de as van een van de pijpen verschuiven totdat de afbeeldingen zijn uitgelijnd met de andere.

Stap 4

Theaterverrekijkers (zonder prisma's en met diffuus oculair) zijn door hun geringe vergroting minder gevoelig voor schokken, maar worden indien nodig op dezelfde manier gerepareerd. En waar u speciale aandacht aan moet besteden, moet u niet proberen dubbelzien te elimineren door de leidingen zelf krachtig te verplaatsen - met een grote kans dat u ze breekt.

Aanbevolen: