Geld Verdienen Met Een Camera A

Inhoudsopgave:

Geld Verdienen Met Een Camera A
Geld Verdienen Met Een Camera A

Video: Geld Verdienen Met Een Camera A

Video: Geld Verdienen Met Een Camera A
Video: Zó verdien je geld met fotografie! 2024, Mei
Anonim

Dankzij de ontwikkeling van internet hebben zelfs niet-professionele fotografen de mogelijkheid om geld te verdienen met de verkoop van hun foto's door ze in fotobanken (aandelen, microstocks) te plaatsen. Maar succesvol werken op dit gebied is onmogelijk zonder kennis van de regels voor het werken met fotobanken.

Geld verdienen met een camera a
Geld verdienen met een camera a

instructies:

Stap 1

Om met microstocks aan de slag te gaan, registreert u zich in de geselecteerde fotobank, in meerdere tegelijk. Er zijn ongeveer twee dozijn van de meest populaire aandelen, vind ze via een zoekmachine. Bij het registreren moet u uw paspoortgegevens verstrekken.

Stap 2

Blader door de hitpagina's. Zo begrijp je precies wat en hoe je moet fotograferen. U moet weten dat u eigenlijk alleen die foto's kunt verkopen, waarvan het onderwerp veel gevraagd is. Focus altijd op wat de consument op dat moment vraagt. Plagiaat niet, maar vang de belangrijkste trends en werk in hun richting.

Stap 3

Foto's in de fotobank worden op dezelfde manier doorzocht als in elke zoekmachine - op trefwoorden. Geef bij het uploaden van een foto naar microstock de benodigde trefwoorden aan, meestal zijn er minimaal zeven vereist. Hoe nauwkeuriger de door u gekozen zoekwoorden zijn, hoe groter de kans dat uw foto wordt gevonden en gekocht.

Stap 4

Als je niet exclusief werkt, dus niet voor één fotobank, maar je foto's op meerdere plaatst, is het logisch om speciale programma's te downloaden die je werk gemakkelijker maken. Met ProStockMaster kunt u bijvoorbeeld trefwoorden invoegen in een fotobestand. Nadat u ze eenmaal hebt ingevoerd, kunt u een foto uploaden naar verschillende aandelen, trefwoorden worden automatisch in de overeenkomstige velden ingevoegd.

Stap 5

Alle foto's voor stock moeten worden verwerkt met programma's die "artefacten" verwijderen - dat wil zeggen bepaalde defecten. In Photoshop kan wel wat, maar je kunt beter op zoek naar andere gespecialiseerde software. Het kan bijvoorbeeld Adobe Photoshop Lightroom zijn.

Stap 6

In veel gevallen moet u uw foto's verfijnen door het gewenste onderwerp uit te snijden en op een witte achtergrond te plaatsen. Gebruik hiervoor Photoshop CS 5 - dit is het handigst, omdat u zelfs zeer complexe objecten kunt uitsnijden. Verwijder met zijn hulp eventuele logo's van de foto's - hun aanwezigheid is onaanvaardbaar, foto's met logo's worden niet geaccepteerd.

Stap 7

Voorzie alle foto's van personen met een release - een speciaal document waarin de gefotografeerde persoon instemt met het gebruik van zijn foto. De procedure voor het aanmaken van een vrijgave is als volgt: download het formulier op de voorraad, vul het in. Geef de gefotografeerde persoon een handtekening. Scan vervolgens het document en voeg het resulterende bestand toe aan de foto; er zijn speciale velden om het op aandelen te uploaden.

Stap 8

Nadat uw eerste foto's zijn gemaakt en in de fotobank zijn geplaatst, vult u een speciaal belastingformulier in. Als dit niet gebeurt, wordt 30% van de opbrengst van de verkoop van uw foto's in rekening gebracht. U kunt hier een voorbeeld zien van het invullen van het formulier:

Stap 9

Zodra er minimaal één foto van je is aangekocht, vul je je betalingsgegevens in. Meestal is dit een rekening in een van de meest voorkomende betalingssystemen - WebMoney, PayPal, etc. De meeste aandelen hebben een minimale overdrachtslimiet - bijvoorbeeld $ 50. Dit betekent dat je het verdiende geld pas kunt opnemen nadat je minimaal $ 50 hebt verdiend.

Stap 10

Upload foto's in de hoogst beschikbare resolutie op je camera. De minimaal toegestane resolutie in de meeste bestanden is 4 megapixels. Kleinere exemplaren van de geüploade foto worden automatisch gemaakt op de voorraad voor de geüploade foto, zodat deze in verschillende prijsklassen wordt verkocht. Uw inkomen zal gemiddeld $ 0,25 tot $ 2,50 per download van een foto bedragen, afhankelijk van de door de koper gekozen resolutie. Succesvolle foto's kunnen duizenden keren worden gekocht.

Aanbevolen: