Hoe Te Controleren Of Het Een Echte IPhone Is Of Niet

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of Het Een Echte IPhone Is Of Niet
Hoe Te Controleren Of Het Een Echte IPhone Is Of Niet

Video: Hoe Te Controleren Of Het Een Echte IPhone Is Of Niet

Video: Hoe Te Controleren Of Het Een Echte IPhone Is Of Niet
Video: How to Check if iPhone is REAL! 2024, April
Anonim

Chinese fabrikanten van mobiele apparaten reageren onmiddellijk op de release van elk iPhone-model en verzadigen de markt met een hele reeks namaakapparaten. Hierdoor is het voor een onervaren koper soms erg moeilijk om een nep van een origineel te onderscheiden.

Chinese iPhone
Chinese iPhone

Op het eerste gezicht verschilt een in China gemaakte telefoon niet van het origineel, en iemand die bijvoorbeeld nog nooit een iPhone 5 heeft vastgehouden, kan gemakkelijk een "gelukkige" eigenaar worden van een nep. Deze trieste waarheid heeft echter niet alleen het legendarische Amerikaanse merk getroffen - ongeveer dezelfde situatie wordt waargenomen bij smartphones Nokia, Sony, HTC en andere bekende fabrikanten.

Om niet te vallen voor het aas van slimme oplichters die nep-Chinese apparaten verkopen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het uiterlijk van de telefoon, de functies en het ontwerp van het besturingssysteem.

De body van het toestel en de kleur van de iPhone 5

De originele iPhone 5 wordt alleen geleverd in een aluminium behuizing - geen opties hier. Als je een smartphone in een plastic hoesje ziet, is het waarschijnlijk nep. De laatste is meestal veel lichter dan het origineel. De originele iPhone 5 is exclusief verkrijgbaar in twee kleuren - zwart en wit. Alle andere apparaten (rood, blauw, geel) zijn nep.

De achterkant van de iPhone 5

Alle smartphones geproduceerd onder het originele Amerikaanse merk hebben een niet-verwijderbaar achterpaneel. Alleen servicepersoneel heeft het recht om de miniatuurschroeven los te draaien waarmee het paneel aan de behuizing van het apparaat is bevestigd. Met de juiste tool maakt het vervangen van de batterij van uw iPhone 5 uw garantie ongeldig. Bij namaakapparaten is het meestal eenvoudig om het achterpaneel te verwijderen.

Niet v

Meestal "vullen" Chinese fabrikanten hun apparaten met een aantal extra, soms volledig onnodige functies. Zo kan een neptelefoon bijvoorbeeld werken als televisieontvanger (de signaalkwaliteit is trouwens slecht). Ook zijn namaak-iPhones vaak uitgerust met twee simkaartsleuven. Niets van dien aard is inbegrepen in de originele iPhone 5.

IPhone 5 besturingssysteem

De originele iPhone 5 draait op iOS 6. Het is niet mogelijk om te achterhalen op welk besturingssysteem het Chinese toestel draait. Nagemaakte menu's bevatten in de regel veel afkortingen en fouten. In plaats van het woord "organisator", kan men bijvoorbeeld het woord "organisator" of iets anders erin zien.

En het belangrijkste verschil tussen de originele iPhone 5 is de prijs. Als de kosten van een nieuw apparaat $ 150-200 zijn, kun je er 100% zeker van zijn dat het nep is.

Aanbevolen: