Multicooker: Schade Of Voordeel

Inhoudsopgave:

Multicooker: Schade Of Voordeel
Multicooker: Schade Of Voordeel

Video: Multicooker: Schade Of Voordeel

Video: Multicooker: Schade Of Voordeel
Video: Magic Chef Multicooker- Meals in Minutes with Chef Ralph Pagano 2024, Mei
Anonim

Multicooker is relatief recent verschenen, maar voor veel huisvrouwen zijn ze al onmisbare helpers in de keuken geworden. Een prachtige pot die hij zelf kookt, kan een dubbele boiler, een eend en een steelpan vervangen, en in sommige gevallen zelfs een snelkookpan.

Multicooker: schade of voordeel
Multicooker: schade of voordeel

instructies:

Stap 1

De multicooker is universeel. Je kunt er in koken, stoven, braden, stomen. Een aantal modellen hebben een multicook-functie waarmee je de kooktijd en temperatuur handmatig kunt instellen. In de meeste gevallen gebruiken huisvrouwen ingebouwde programma's, waarvan het aantal afhangt van de kosten van het apparaat. Een ander onbetwist voordeel is de compactheid. In de keuken neemt de multicooker niet veel ruimte in beslag, maar hij vervangt met succes de kachel. Je kunt de multicooker meenemen als je gaat relaxen, bijvoorbeeld op het platteland. Met zijn hulp kunt u overal waar een stopcontact is smakelijke en gezonde maaltijden bereiden.

Stap 2

Gerechten in een multicooker zijn snel genoeg bereid. Het is ook belangrijk dat in de meeste gevallen de ingrediënten eenvoudig in een kom kunnen worden gedaan, een bepaald programma kunnen worden ingesteld, het deksel kunnen worden gesloten en uw gang kunnen gaan. De multicooker zal het eten zelf bereiden en u met een geluidssignaal op de hoogte stellen van het einde van het werk. Veel apparaten hebben een uitgestelde startfunctie. Melk en ontbijtgranen kunnen 's avonds in de kom worden gedaan, de timer instellen en' s ochtends genieten van vers bereide pap.

Stap 3

Eten uit een multicooker is gezonder en lekkerder dan uit een pan of koekenpan. Omdat de schalen van de multicooker een speciale coating hebben, verbrandt het voedsel niet. Als dit gebeurt, heb je pech. Mogelijk hebt u een apparaat gekocht met een kom van lage kwaliteit. Bij het koken is bijna geen olie nodig, waardoor het gehalte aan kankerverwekkende stoffen in voedsel minimaal is. Omdat het grootste deel van het kookproces onder een gesloten deksel plaatsvindt, blijft het aroma van het voedsel in de schaal behouden.

Stap 4

Multicooker is veilig. Fabrikanten beweren dat zelfs kinderen ze kunnen gebruiken. Als je de multicooker correct gebruikt, is de kans dat je je verbrandt erg klein (in vergelijking met de kachel).

Stap 5

Een multicooker van goede kwaliteit is vrij duur. Fabrikanten overdrijven vaak de prijs door onnodige programma's toe te voegen die praktisch niet worden gebruikt door de gastvrouwen. Maar niet alleen het aantal functies is van invloed op de kosten van het apparaat. Deze parameter wordt bepaald door het volume van de kom, het materiaal waaruit het is gemaakt, de aangebrachte coating. Goedkope slowcookers gaan vaak kapot en de gerechten die erin worden gekookt vallen tegen. Als u besluit deze keukenassistent aan te schaffen, kies dan het juiste model, maak uzelf vertrouwd met de kenmerken ervan, lees recensies op internet, raadpleeg vrienden.

Stap 6

Er wordt aangenomen dat Teflon-coating schadelijk is voor de menselijke gezondheid. Experts hebben al lang vastgesteld dat dit niet helemaal waar is. Teflon-pannen en bakplaten, evenals multicooker-kommen worden slechts in één geval gevaarlijk: als de integriteit van de coating wordt verbroken. Om ervoor te zorgen dat de multicooker u lang van dienst is en geen bedreiging voor uw gezondheid wordt, moet u er goed voor zorgen: gebruik houten of siliconen spatels om de kookschaal te roeren, was de kom met een zachte spons zonder schuurmiddelen te gebruiken.

Aanbevolen: