Schade Door Mobiele Zenders: Mening Van Experts

Inhoudsopgave:

Schade Door Mobiele Zenders: Mening Van Experts
Schade Door Mobiele Zenders: Mening Van Experts

Video: Schade Door Mobiele Zenders: Mening Van Experts

Video: Schade Door Mobiele Zenders: Mening Van Experts
Video: Hoe krijg ik schade door een ander vergoed? - Antwoord verzekerd! 2024, April
Anonim

Mobiele communicatie is tegenwoordig in alle gebieden van het menselijk leven aanwezig. Mobiele operators installeren steeds meer antennezenders van radiosignalen op daken van woongebouwen of onderwijsinstellingen. Dit baart veel mensen zorgen, omdat de gezondheidseffecten van deze antennes als vrij negatief worden beschouwd. De vraag of dit zo is - kan worden beantwoord door experts uit de industrie.

Schade door mobiele zenders: mening van experts
Schade door mobiele zenders: mening van experts

Schade aan mobiele communicatie

Bij het opnieuw installeren van zendmasten naar verder weg gelegen plaatsen zal geen merkbaar effect worden waargenomen, aangezien overal waar mobiele telefoons aanwezig zijn elektromagnetische velden aanwezig zijn. De mate van blootstelling aan deze velden is ongeveer gelijk op een afstand van 2 meter van de telefoon en 150 meter van de antenne. Bij aanwezigheid van een toren direct tegenover het raam van een woongebouw en straling die daarop is gericht, wordt de belasting van het lichaam echter verder vergroot.

Kinderen en ouderen zijn het meest kwetsbaar voor de negatieve effecten van elektromagnetische straling.

Experts voerden het volgende experiment uit: wanneer ze een mobiele telefoon naar het oor van een persoon brachten, maten ze de bio-elektrische activiteit van de hersenen van de proefpersoon. De hersenen reageerden niet op de uitgeschakelde mobiele telefoon - de ingeschakelde telefoon verhoogde echter onmiddellijk de prikkelbaarheid van de hersenen en bepaalde het ritme waarin elektromagnetische straling werkt. In dit verband kwamen de experts tot een conclusie waarin ze de aanwezigheid van hoge bloeddruk, diabetes mellitus, slaapstoornissen, hoofdpijn en duizeligheid, correleerden met de aanwezigheid van elektromagnetische velden rond mensen.

Gevaarlijk of niet echt?

Volgens experts zijn correct geïnstalleerde repeaterantennes voor mobiele communicatie veilig, omdat hun vermogen enkele tientallen watts niet overschrijdt, terwijl televisietorens een veel hogere straling hebben. Experts stellen dat het probleem niet ligt bij de cellulaire signaalzenders, maar bij het te frequent en intensief gebruik van mobiele telefoons. De relaisstations zelf vormen geen bedreiging als hun niveau van elektromagnetische straling het maximaal toelaatbare is.

Het constante misbruik van mobiele telefoons verhoogt de dosis elektromagnetische straling aanzienlijk.

Bovendien moet elke herhaalantenne voor mobiele communicatie een eigen sanitair paspoort hebben voor een periode van vijf jaar, opgesteld door de instelling van de sanitaire en epidemiologische dienst. De afstand van de antenne tot het woongebouw is niet wettelijk vastgelegd, maar het door de zender uitgezonden signaal mag in ieder geval de vastgestelde normen niet overschrijden. U kunt het niveau van de elektromagnetische straling controleren met behulp van het sanitaire en epidemiologische station van de stad of vertegenwoordigers van het operatorbedrijf dat de antenne heeft geïnstalleerd.

Aanbevolen: