Welke Schade Berokkent Een Mobiele Telefoon Aan De Gezondheid?

Welke Schade Berokkent Een Mobiele Telefoon Aan De Gezondheid?
Welke Schade Berokkent Een Mobiele Telefoon Aan De Gezondheid?

Video: Welke Schade Berokkent Een Mobiele Telefoon Aan De Gezondheid?

Video: Welke Schade Berokkent Een Mobiele Telefoon Aan De Gezondheid?
Video: Mobielschademelden.nl 2024, April
Anonim

De moderne wereld is al moeilijk voorstelbaar zonder gadgets. De belangrijkste zijn mobiele telefoons. Ondernemers, studenten, zelfs kinderen laten ze letterlijk niet los. Maar wetenschappers maken zich de laatste tijd ernstig zorgen. Gebruikers vergeten immers vaak of weten helemaal niet welke schade een mobiele telefoon aan hun gezondheid kan toebrengen.

Welke schade berokkent een mobiele telefoon aan de gezondheid?
Welke schade berokkent een mobiele telefoon aan de gezondheid?

Volgens microbiologen uit Arizona (VS) is elke mobiele telefoon een echte planeet van verschillende microben. Hun aantal is tientallen keren hoger dan het aantal op een stoel in het openbaar vervoer. Angstig? En dit alles komt door het feit dat de gadget overal bij ons is: op straat, thuis, in de auto en zelfs op het toilet. Daarnaast delen we het met andere mensen om foto's, video's te bekijken en naar muziek te luisteren. Zo worden microben uitgewisseld. Ze ondermijnen ons immuunsysteem en zijn bronnen van verschillende ziekten.

In 2010 verscheen de term 'nomofobie'. Dit is een rusteloze, ongemakkelijke gemoedstoestand van een persoon zonder mobiele telefoon, of wanneer zijn lading bijna nul is. In wetenschappelijke taal klinkt dit fenomeen als "geen gsm-fobie" of "fobie zonder mobiele telefoon". En dit is geen grap. In deze toestand ervaart een persoon echte stress, gelijk aan een reis naar de tandarts.

Mobiele telefoons hebben een negatief effect op ons geheugen. Ze zijn een opslagplaats van een grote hoeveelheid informatie, zodat de gebruiker niets hoeft te onthouden. Datums, telefoonnummers, notities en meer kunnen in een klein gadget worden gestopt. Als gevolg hiervan, door een gebrek aan training, begint het geheugen na verloop van tijd te verzwakken en verslechteren, en worden we steeds afhankelijker van een mobiele telefoon.

Nieuwe mobiele schermtechnologieën moeten nog worden onderzocht. En gebruikers klagen steeds vaker over vermoeidheid van de ogen en verminderd gezichtsvermogen. Oogartsen over de hele wereld hebben al lang alarm geslagen en gewaarschuwd dat langdurig werken met een computer en een mobiele telefoon onze ogen negatief beïnvloedt. Tegenwoordig zijn er zelfs de termen "digitale vermoeidheid van de ogen" en "computer vision-syndroom". In feite zijn ze een en hetzelfde fenomeen.

Gemiddeld besteedt een persoon zeven uur per dag op een smartphone. De bijna onbeweeglijke staat van hoofd, nek, concentratie op het scherm veroorzaakt een aantal negatieve verschijnselen. Onder hen zijn hoofdpijn, slechte bloedcirculatie, nekpijn, bloeddrukstijgingen, slecht slapen, depressieve aandoeningen en nog veel meer.

Gevolgtrekking

Het is natuurlijk onmogelijk om een mobiele telefoon volledig uit te sluiten van het leven. Maar je kunt de tijd dat je ermee werkt beperken. Bij verandering van omgeving afvegen met antibacteriële doekjes. U kunt één dag per week besteden aan absoluut live communicatie met vrienden en familie, zodat u uw favoriete gadget thuis kunt laten. Trouwens, 's nachts kan hij ook rust krijgen en worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: