Krassen Van Een Schijf Verwijderen

Inhoudsopgave:

Krassen Van Een Schijf Verwijderen
Krassen Van Een Schijf Verwijderen

Video: Krassen Van Een Schijf Verwijderen

Video: Krassen Van Een Schijf Verwijderen
Video: DIT SPUL HAALT ALLE KRASSEN WEG! - Commandant 5 2024, Mei
Anonim

Ondanks de hoge duurzaamheid van de nieuwste generatie cd- en dvd-schijven, blijft hun beschermende coating extreem dun, dus het is erg moeilijk om schijven tegen krassen te beschermen. De minst gevaarlijke zijn die welke vanuit het midden van de schijf naar de rand zijn gericht. Dergelijke dwarse krassen hebben geen grote invloed op het proces van het lezen van de beschikbare informatie. Longitudinale krassen veroorzaken angsten, ze veroorzaken meer schade, zelfs als ze onbeduidend in omvang zijn. Die en andere krassen kunt u zelf proberen te verwijderen.

Krassen van een schijf verwijderen
Krassen van een schijf verwijderen

Noodzakelijk

  • - polijstmiddel
  • - zacht weefsel
  • - nauwkeurigheid en geduld

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf ondersteboven op een vlakke, gladde en harde ondergrond. Als het oppervlak zacht is, kunt u tijdens het werken per ongeluk te hard op de schijf drukken, waardoor deze zal barsten. Als het oppervlak niet glad is, bestaat het risico op krassen op de bovenste werklaag van de schijf, die veel dunner is dan de polycarbonaatlaag waarvan u krassen verwijdert.

Stap 2

Bereid een polijstmiddel voor. Verdun hiervoor de tandpasta met water of los de GOI-pasta op in terpentine. Het polijsten van de beschermlaag is klaar. Zorg ervoor dat de tandpasta van hoge kwaliteit, homogene consistentie is, zodat er geen grote schurende deeltjes in zichtbaar zijn. Anders loopt u het risico nieuwe krassen op de schijf te maken.

Stap 3

Dompel een stuk zachte doek (pluisvrij!) in het polijstmiddel en polijst het oppervlak met lichte bewegingen loodrecht op de sporen (d.w.z. van het midden van de schijf naar de rand en vice versa). Overmatige inspanningen zijn nutteloos, alles gebeurt vrij en soepel.

Stap 4

Als u niet erg tevreden bent met het resultaat, kunt u het polijstproces herhalen met een speciaal gereedschap - polijstmiddel om krassen van cd-/dvd-schijven te verwijderen. De tool wordt verkocht in computerwinkels.

Stap 5

Verwijder eventueel achtergebleven poetsmiddel van de schijf. Om dit te doen, spoelt u de schijf voorzichtig af met warm water (geen zeep en poeder!). Laat het volledig drogen en wrijf opnieuw, dit keer met alleen een droge zachte doek.

Stap 6

Plaats de schijf in het station en controleer. Als het resultaat negatief is, kunt u het proces vanaf het begin herhalen. Wees geduldig en de schijf zal starten. En haast je dan om alle inhoud, voor het herstel waarvan je zo hardnekkig hebt gevochten, over te zetten naar een ander medium - harde schijf, flashstation, enz.

Aanbevolen: