Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Krassen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Krassen
Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Krassen

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Krassen

Video: Hoe Maak Je Een Schijf Schoon Van Krassen
Video: Zó kun je een bekraste CD weer goed afspelen 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd kunnen er krassen op het oppervlak van cd's verschijnen en het afspelen verhinderen. wat er in de toekomst op deze schijven wordt opgenomen. Er zijn speciale machines en gereedschappen om defecten te elimineren, maar u kunt dit probleem thuis oplossen.

Hoe maak je een schijf schoon van krassen
Hoe maak je een schijf schoon van krassen

instructies:

Stap 1

Concentrische krassen kunnen de meeste schade aanrichten, ze beïnvloeden de afspeelbaarheid van een schijf het meest en radiale krassen zijn over het algemeen minder ernstig. Allereerst is het noodzakelijk om de plaats te bepalen waar het defect zich bevindt, het is beter om het licht van de lamp (60 W) te gebruiken om de spiegel van de schijf te bekijken, langdurige blootstelling aan fel daglicht kan het medium beschadigen.

Stap 2

U kunt proberen het oppervlak te polijsten om krassen van de schijf te verwijderen. Deze procedure kan onherstelbare schade aan de schijf veroorzaken, dus u moet heel voorzichtig zijn. Voor het polijsten werkt een tandpasta waaraan baksoda is toegevoegd het beste, en elk ander fijnkorrelig mengsel (zoals dat voor auto's wordt gebruikt) kan worden gebruikt.

Stap 3

Breng een kleine hoeveelheid van de pasta aan op een schone, zachte doek. Veeg het oppervlak van de schijf af, beginnend van het midden naar de rand, nooit in een concentrische beweging. nieuwe krassen kunnen verschijnen. De druk op de schijf moet minimaal zijn, de media worden gepolijst als er wrijving op wordt gevoeld. De schijf moet op een vlakke en harde ondergrond liggen, het bovenste gedeelte (label) mag niet bekrast zijn, dit kan leiden tot onomkeerbaar verlies van gegevens. ze worden in dit deel opgeslagen.

Stap 4

Spoel de pasta van de schijf af met warm water en laat hem drogen. Droog het niet in de zon en veeg het niet af met een doek. Nadat het oppervlak volledig droog is, veegt u het (van midden tot rand) af met een zachte, schone doek.

Stap 5

Controleer de schijf op bruikbaarheid, herhaal het polijsten als het medium nog steeds niet speelt. Krassen op een gepolijste schijf moeten glanzen, er moeten veel kleine krasjes op zichtbaar zijn, als dit niet wordt opgemerkt, dan is de kras te diep. Als het de band van de schijf heeft bereikt, is het niet mogelijk om de media te herstellen.

Aanbevolen: