Wat Is Microsoft Surface?

Wat Is Microsoft Surface?
Wat Is Microsoft Surface?

Video: Wat Is Microsoft Surface?

Video: Wat Is Microsoft Surface?
Video: ЕСТЬ ЛИ ЖИЗНЬ НА WINDOWS? – МЕСЯЦ С НОУТБУКОМ MICROSOFT SURFACE 2024, Mei
Anonim

Microsoft Surface is een draagbare tabletcomputer die door dat bedrijf is vervaardigd. Momenteel worden er twee modellen van dit apparaat gepresenteerd, die elk een aantal onderscheidende kenmerken hebben.

Wat is Microsoft's Surface?
Wat is Microsoft's Surface?

Het belangrijkste verschil tussen de beschikbare Microsoft Surface-tabletmodellen is het gebruik van twee verschillende CPU's. Het krachtigste toestel zal worden uitgerust met een Intel-processor. Deze tablet zal werken onder het besturingssysteem van Microsoft - Windows 8. Uiteraard hebben we het niet over de mobiele versie van het besturingssysteem dat is ontworpen voor smartphones.

Het tweede model van de Microsoft Surface-computer draait Windows RT. Deze tablet gebruikt een op ARM gebaseerde CPU. De tablet heeft een USB 2.0-poort voor het aansluiten van randapparatuur en externe schijven. Het krachtigere model zal worden uitgerust met een USB 3.0-interface. Dit zal de verwerkingssnelheid van informatie van externe schijven enigszins verhogen.

Ondanks dat beide modellen computers zijn voorzien van touchscreens met een diagonaal van 10,6 inch, is er een enorm verschil tussen deze schermen. Het model, dat werkt met een Intel CPU, heeft een matrix met een resolutie van 1920 × 1080 pixels. Tegenwoordig is het niet moeilijk om tablets te vinden die Full HD-beelden ondersteunen. Helaas is dit scherm verre van de nieuwe matrix uit de Retina-serie die door Apple wordt gepresenteerd.

De matrix van het jongere model ondersteunt een resolutie van 1280x720 pixels. Om een hoog grafisch niveau te bieden, gebruikt de tablet een Tegra 3-serie grafische processor, uitgerust met vier kernen. Het is belangrijk op te merken dat in het krachtigere model de functie van de grafische versneller wordt uitgevoerd door een van de kernen van de Core i5 Ivy Bridge-processor.

Een interessante innovatie die inherent is aan de beschreven tablets is een dun toetsenbord dat fungeert als een beschermhoes. Helaas ontbraken de eerste tablets van Microsoft 3G- en LTE-communicatiemodules. Om verbinding met internet te maken, kunt u vier soorten Wi-Fi en Bluetooth 3.0 gebruiken.

Aanbevolen: