Wat Is Er Nieuw Microsoft Heeft Uitgebracht

Wat Is Er Nieuw Microsoft Heeft Uitgebracht
Wat Is Er Nieuw Microsoft Heeft Uitgebracht

Video: Wat Is Er Nieuw Microsoft Heeft Uitgebracht

Video: Wat Is Er Nieuw Microsoft Heeft Uitgebracht
Video: Introducing Windows 11 2024, Mei
Anonim

Microsoft blijft zich actief ontwikkelen op het gebied van mobiele technologieën. De belangrijkste nieuwigheden die in 2012 werden gepresenteerd, hebben op de een of andere manier betrekking op mobiele tablets en smartphones.

Wat is er nieuw Microsoft heeft uitgebracht
Wat is er nieuw Microsoft heeft uitgebracht

Het belangrijkste nieuws dit jaar is de release van het besturingssysteem Windows 8. Dit besturingssysteem is een logische opvolger van Windows Seven, gericht op het werken met tabletcomputers. De belangrijkste wijzigingen aan het systeem houden verband met volledige ondersteuning voor aanraakschermen.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf een mobiele versie van Windows Phone 8 afgerond en uitgebracht, ontworpen voor installatie op smartphones. Het opgegeven besturingssysteem heeft een aantal voordelen ten opzichte van de vorige versie (WP 7.5):

- Ondersteuning voor multi-coreprocessors;

- werken met microSD-geheugenkaarten;

- de mogelijkheid om te werken met een schermresolutie tot 1280x768 pixels.

Het belangrijkste doel van de release van WP 8 is om het proces van het maken van applicaties te vergemakkelijken, waarvan het tekort specifiek wordt waargenomen voor apparaten op basis van Windows Phone. De OS-kernel zal vergelijkbaar zijn met een systeem dat is ontworpen voor desktopcomputers. Dit zal de softwareontwikkeling voor beide platforms aanzienlijk vereenvoudigen.

Van de technische innovaties wordt de release verwacht van de gameconsole X-box 720. De belangrijkste innovatie die inherent is aan dit apparaat is het gebrek aan ondersteuning voor diskdrives. Alle games en applicaties worden rechtstreeks vanuit externe bronnen geladen. Ook de mogelijkheid om met flashcards van een bepaald formaat te werken wordt overwogen.

Een van de hoogtepunten van het jaar is de release van twee Microsoft Surface-tablets. Deze toestellen draaien op een volwaardige Windows 8. De modellen die momenteel beschikbaar zijn verschillen in centrale verwerkingseenheden en weergavematrices. Het bedrijf heeft zich tot het uiterste ingespannen om producten te produceren die kunnen concurreren met Apple-apparaten.

Ook vermeldenswaard is de release van een bijgewerkte versie van de Office Mobile-programmasuite. De belangrijkste voordelen van deze toepassingen zijn het werken met documentindelingen die zijn gemaakt met behulp van Microsoft Office-hulpprogramma's.

Aanbevolen: