Wat Is Er Gebeurd Tussen Google En Microsoft

Wat Is Er Gebeurd Tussen Google En Microsoft
Wat Is Er Gebeurd Tussen Google En Microsoft

Video: Wat Is Er Gebeurd Tussen Google En Microsoft

Video: Wat Is Er Gebeurd Tussen Google En Microsoft
Video: Как установить Microsoft Office 365 2024, Mei
Anonim

Fabrikanten van hightech apparaten en software gaan vaak procederen tegen concurrenten in de strijd om de consument. Alle middelen zijn goed in deze strijd, inclusief beschuldigingen van octrooi-inbreuk. Deskundigen schatten dat de beëindigde octrooigeschillenbeslechting beide kanten van het conflict enkele miljoenen dollars kost. Loop niet achter op elkaar in de patentstrijd en de bedrijven Google en Microsoft.

Wat is er gebeurd tussen Google en Microsoft
Wat is er gebeurd tussen Google en Microsoft

Het is een traditie geworden dat fabrikanten van besturingssystemen en andere software elkaar aanklagen voor patentschendingen. Nog niet zo lang geleden bereikte Microsoft een verbod op de verkoop van Motorola-tablets en -smartphones op het Android-platform. Microsoft-experts zagen de mobiele apparaten van een concurrent als een schending van zijn patent voor het maken van groepsschema's en vergaderverzoeken.

Google heeft interesse getoond in deze kwestie, aangezien Microsoft een onaanvaardbaar spel speelt met patenten, dat objectieve schade toebrengt aan het Android-besturingssysteem dat op mobiele apparaten wordt gebruikt. Het conflict werd veroorzaakt door ongeveer tweeduizend patenten, waarvan meer dan de helft de basisfuncties beschermt van besturingssystemen die worden gebruikt in moderne mobiele apparaten. In het najaar van 2011 verkocht Microsoft deze patenten aan Mosaid, een verzamelaar van intellectuele eigendomsrechten.

Als Google zwijgt over deze verkoop, dan zouden de royalty's voor patenten meerdere keren stijgen, wat onvermijdelijk zou leiden tot een stijging van de prijzen voor smartphones waarop het Android-besturingssysteem is geïnstalleerd. Zolang Google toestaat dat het besturingssysteem gratis wordt geïnstalleerd, worden de patentrechten gedragen door de hardwarefabrikanten, wat het marktaandeel van Microsoft versterkt.

Google besloot de ongunstige ontwikkeling van de gebeurtenissen niet af te wachten en diende een klacht in bij de antitrustautoriteiten van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het is mogelijk dat Microsoft en Google te maken krijgen met een langdurige octrooioorlog. Als Google de rechtszaak wordt ontzegd, is het onwaarschijnlijk dat het Android-besturingssysteem een aantal van zijn gebruikers gaat verliezen, aangezien het erin is geslaagd om consumenten tevreden te stellen met zijn flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Aanbevolen: