Hoe Een Emulator Op Dendy In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Emulator Op Dendy In Te Stellen
Hoe Een Emulator Op Dendy In Te Stellen

Video: Hoe Een Emulator Op Dendy In Te Stellen

Video: Hoe Een Emulator Op Dendy In Te Stellen
Video: Эмулятор Dendy Nes на PS4 5 05 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die zijn opgegroeid in de jaren 90, er is iets magisch aan oude games op Dandy, zoals eenden schieten of tanken. Ondanks de verouderde platte graphics en eenvoudige plots, brengen ze nog steeds vreugde voor oudere spelers en interessant in termen van geschiedenis voor jongere spelers. U hoeft niet op zoek te gaan naar een analoge console om deze games te spelen; u hoeft alleen maar een emulator op uw computer in te stellen.

Hoe een emulator op Dendy in te stellen
Hoe een emulator op Dendy in te stellen

Noodzakelijk

Computer, game-joystick

instructies:

Stap 1

Download eerst een emulatorprogramma. Ze zijn allemaal erg licht van gewicht en eenvoudig te installeren. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, downloadt u uw favoriete games in het. ROM-formaat. Op internet vind je honderden klassieke 8-bit games die niet verschillen van hun originelen op cartridges.

Stap 2

Maak een map met de naam Dendy ROMs waarin je games worden opgeslagen. Kopieer de spellen naar deze map nadat je ze hebt uitgepakt. Nadat u het emulatorprogramma heeft gestart, klikt u op "Bestand" - "Openen" en selecteert u het spel dat u wilt spelen. Het grootste voordeel van computerversies is de mogelijkheid om je voortgang op elk moment op te slaan om het spel de volgende keer vanaf hetzelfde punt te vervolgen. Om op te slaan, gaat u op elk moment naar "Bestand" - "Voortgang opslaan".

Stap 3

De besturing in de meeste spellen (bijvoorbeeld de beroemde "Chip and Dale", "Battle Toads", "Mario", enz.) wordt uitgevoerd met behulp van de pijltoetsen van het toetsenbord, de knoppen "CTRL", "ALT", "ENTER ". In arcadespellen waar snelheid en reactie vereist zijn, kunnen dergelijke besturingen erg onhandig zijn. Gelukkig is het mogelijk om een conventionele joystick voor computerspellen aan te sluiten, die in elke computerwinkel te koop is.

Stap 4

Sluit de joystick aan op de USB-poort van uw computer. Wanneer het apparaat wordt gedetecteerd, volgt u de wizard Nieuwe hardware toevoegen. Voer het emulatorprogramma uit. Als de joystick niet automatisch wordt gedetecteerd, gaat u naar "Opties" en selecteert u "Controller" in plaats van "Toetsenbord". Het is vooral handig dat het in de controller-instellingen mogelijk is om de joystickknoppen aan bepaalde opdrachten in het spel te binden, bijvoorbeeld het bovenste deel van het kruis toewijzen om te springen.

Aanbevolen: