Hoe Een Emulator Voor Een Joystick In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Emulator Voor Een Joystick In Te Stellen
Hoe Een Emulator Voor Een Joystick In Te Stellen

Video: Hoe Een Emulator Voor Een Joystick In Te Stellen

Video: Hoe Een Emulator Voor Een Joystick In Te Stellen
Video: How To Connect Sony PlayStation PS4 Controller To ePSXe Windows 2024, April
Anonim

Een emulator is een programma waarmee u de werking van een gameconsole op een pc of ander apparaat kunt simuleren. Besturingsbronnen kunnen muis, toetsenbord of joystick zijn. In dit geval moet deze laatste apart worden geconfigureerd.

Hoe een emulator voor een joystick in te stellen
Hoe een emulator voor een joystick in te stellen

instructies:

Stap 1

Voer de ePSXe-software uit om de emulator te configureren. Klik op de knop "Config", die u naar het BIOS-setupvenster brengt. Als u de emulator voor de eerste keer uitvoert, moet u alle configuratie-items doorlopen en de benodigde parameters opgeven. Nadat u de gewenste plug-in in het venster hebt aangegeven en geconfigureerd voor geluid, video, enz., klikt u op de knop "Volgende". Ga naar het venster De pads configureren, waarin invoerbronnen zoals een muis, toetsenbord of joystick worden geconfigureerd.

Stap 2

Druk op de knop "Controller 1" om de joystick te configureren voor de emulator. Klik in de rechterbovenhoek op de vervolgkeuzepijl en selecteer het type joystick. Meestal is "Alleen digitaal" geconfigureerd.

Stap 3

Stel de trillingssterkte van de joystick in als deze deze functie ondersteunt. Om dit te doen, geeft u de benodigde parameters op in het gedeelte "Rumble", dat zich aan de rechterkant van het instellingenvenster bevindt. Specificeer parameters zoals "Type", "Bug Motor", "Small Motor". Configureer het apparaat empirisch of specificeer de gegevens die worden aanbevolen in de gebruiksaanwijzing.

Stap 4

Pas de joystickbesturingsknoppen voor de emulator aan. Om dit te doen, klikt u op de overeenkomstige cel om de invoer te activeren en drukt u op de gewenste knop op de joystick die bij deze opdracht hoort.

Stap 5

Klik op de knop "OK" om de joystickinstellingen op te slaan. Als sommige parameters onjuist zijn ingevoerd of als u het apparaat opnieuw wilt configureren, klikt u op de knop "Wissen" in hetzelfde venster. Als u twee joysticks in de emulator gebruikt, volg dan dezelfde procedure door op de knop "Controller 2" in het venster "De pads configureren" te drukken. Wanneer u klaar bent met het configureren van de joystick voor de emulator, klikt u op de knop Volgende en vervolgens op Gereed om het instellingenvenster te sluiten en naar het hoofdmenu van de emulator te gaan.

Aanbevolen: