Hoe Een Muis In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Muis In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Muis In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Muis In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Muis In Elkaar Te Zetten
Video: Muizen vangen met een ratten val. 2024, April
Anonim

Als u problemen heeft met de bediening van een manipulator van het "muis" -type, in het dagelijks leven een muis genoemd, haast u dan niet om er afscheid van te nemen. Het repareren van een gewone bedrade muis is vrij eenvoudig, zelfs voor een niet-professionele technicus. Het belangrijkste hier is om dit apparaat te demonteren en te monteren en na montage geen "extra" onderdelen te vinden.

Hoe een muis in elkaar te zetten
Hoe een muis in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Bereid de benodigde gereedschappen voor de klus voor. Je hebt een papieren servet, een mes, een kleine kruiskopschroevendraaier en ducttape nodig. In de meeste gevallen is de reden voor de storing van de manipulator een breuk in de draden in de kabel die de computer met de muis verbindt. Maar de reden kan een vuil wiel of verstopte muisknoppen zijn, wat vaak gebeurt met oude "bal" -manipulatoren.

Stap 2

Koppel de muis los van de voeding en veeg hem af met een tissue voordat u hem uit elkaar haalt. Draai de bouten aan de onderkant van de muis los met een schroevendraaier en verwijder voorzichtig het deksel (om het te verwijderen, schuif het iets naar achteren en omhoog). Het is niet de moeite waard om op te drukken - manipulaties moeten gemakkelijk worden uitgevoerd, anders kunt u de groeven beschadigen en zal de muis niet goed worden gemonteerd.

Stap 3

Elimineer het probleem. Als het in de kabel wordt gevonden, repareer het dan en isoleer de draden met isolatietape. Steek de draad in de klem en zorg ervoor dat deze de werking van de bewegende delen van de manipulator (knoppen en wiel) niet hindert. Zorg ervoor dat de draad niet in de groeven en randen van de behuizing komt, anders kan dit een storing of trage werking veroorzaken.

Stap 4

Plaats het verwijderde bovenste deel van de afdekking van de manipulator terug in de groeven en sluit deze met de hand aan op de bodem. Vervang de bouten. Voordat u ze vastdraait, draait u de bouten een paar keer tegen de klok in, wat zal helpen om nauwkeurig in de schroefdraad te komen.

Stap 5

Sluit de manipulator aan op de uitgeschakelde computer, start de computer op en controleer de werking van de muis. Als de muis echter wordt gevoed via USB, hoeft u de computer niet uit te schakelen. Als de manipulator goed werkt, is alles gelukt en heb je het probleem perfect opgelost. Zo kunt u de manipulator periodiek demonteren om hem van stof te reinigen en storingen te voorkomen.

Aanbevolen: