Hoe Een Joystick In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Joystick In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Joystick In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Joystick In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Joystick In Elkaar Te Zetten
Video: How to assemble N64 joystick 2024, Mei
Anonim

Kortom, het toetsenbord en de muis worden gebruikt om de spellen te besturen, maar er zijn veel spellen waarin het veel handiger is om een andere manipulator te gebruiken - een joystick. Je kunt het in elke computerwinkel kopen of het zelf maken, wat vrij eenvoudig is.

Hoe monteer je een joystick?
Hoe monteer je een joystick?

instructies:

Stap 1

Zoek op internet het elektrische schema van de joysticks die zijn aangesloten op de Game-poort van de geluidskaart van een personal computer. In het circuit kunnen variabele weerstanden of optocouplers worden gebruikt. Kies degene waarvoor onderdelen gemakkelijker te kopen zijn. Het is vermeldenswaard dat optocouplers van een oude mechanische muis kunnen worden verwijderd, wat op aankopen bespaart. Controleer voordat u ze gebruikt hun functionaliteit met een tester.

Stap 2

Kies een behuizing voor je joysticks. Je kunt het zelf maken of gewoon joysticks van een oude console nemen. Ze zijn comfortabel genoeg, en tegelijkertijd zal het geen spijt zijn om ze te breken. Demonteer de structuur om bij de elementen van de circuits te komen. Dit moet voorzichtig gebeuren om het plastic, dat door sterke druk kan afbrokkelen, niet te beschadigen. Je hebt twee oude joysticks nodig.

Stap 3

Pak de eerste joystick en installeer er volgens het elektrisch schema twee optocouplers in. Een van hen zal verantwoordelijk zijn voor het vooruit en achteruit bewegen, en de tweede zal de links-rechts positie aanpassen. Bevestig de LED's aan het bewegende deel van de joystick en installeer de fotodiodes op het stationaire deel.

Stap 4

Gebruik de tweede joystick als een versnellingsbak. Wanneer het naar de uiterste posities wordt verplaatst, sluiten de bijbehorende contacten. Het resultaat is 4 posities voor 4 knoppen.

Stap 5

Installeer aangepaste connectoren en zelfgemaakte verbindingspoorten op elke joystick. De eerste wordt aangesloten op de Game-poort van de personal computer en de tweede op de eerste. Controleer de juiste aansluitingen op het bedradingsschema voor het gepatenteerde joystickmodel.

Stap 6

Bel elk item met een tester. Alleen dan kun je het apparaat op een computer aansluiten en in de praktijk testen. Start alle games met deze manipulatoren, pas hun werk aan en geniet van je eigen uitvinding.

Aanbevolen: