Heb Ik Een Smartphonehoesje Nodig?

Heb Ik Een Smartphonehoesje Nodig?
Heb Ik Een Smartphonehoesje Nodig?

Video: Heb Ik Een Smartphonehoesje Nodig?

Video: Heb Ik Een Smartphonehoesje Nodig?
Video: Zatte René "Ik ben niet verslaafd aan den drank" 2024, Mei
Anonim

Nog niet zo lang geleden waren accessoires voor mobiele telefoons en smartphones op hun hoogtepunt. Elke gebruiker probeerde zijn gadget uniek te maken en te beschermen tegen verschillende invloeden van buitenaf. Dus meer recentelijk waren siliconen telefoonhoesjes of bumpers erg populair. Maar tegenwoordig neemt de populariteit van dergelijke beschermings- en personalisatieopties af.

heeft de smartphone een hoesje nodig?
heeft de smartphone een hoesje nodig?

Een smartphone hoesje kan het toestel beschermen tegen vele beschadigingen en invloeden van buitenaf. Het beschermt je tegen lichte regen of kleine krassen en houdt je telefoon intact. Naast positieve factoren zijn er echter ook negatieve. Het is niet zo handig om een telefoon in een hoesje in de hand te houden tijdens een gesprek, het past niet in een klein zakje, het is onhandig om het uit een zak te halen en een hoesje kopen is zonde.

De hierboven genoemde factoren zijn nogal individueel voor elke gebruiker. Maar er zijn verschillende zeer belangrijke nadelen die niet afhankelijk zijn van iemands persoonlijke perceptie.

Een smartphone in een hoesje verzamelt constant fijn vuil en is wat lastiger schoon te maken dan vanaf een smartphone zonder hoesje. Dit vuil hoopt zich op na langdurig gebruik en wordt plakkerig als het erin komt. Als gevolg hiervan ziet de telefoon er erg ongunstig uit en kunnen overtollige deeltjes in de microfoon of luidspreker komen en tot schade leiden.

Bovendien hoopt zich overtollig vocht op onder de hoes. Als een smartphone zonder hoesje direct begint uit te drogen als je hem uit je zak haalt en op tafel legt, dan droogt het toestel in de hoes veel langzamer.

Houd er ook rekening mee dat alle moderne krachtige apparaten tijdens het gebruik een grote hoeveelheid warmte afgeven. Op een zonnige warme zomerdag is de warmteoverdracht van de case sowieso niet geweldig, aangezien de smartphone in je zak of in je handen zit. Als we hier een warmte-isolator in de vorm van een siliconen hoesje aan toevoegen, wordt de warmteoverdracht nog minder en zal de telefoon vaker oververhitten.

Vergeet de hoge kosten van telefoonhoesjes niet. Soms kost een goedkope gadget maar twee keer zoveel als een geschikte koffer.

Een hoesje voor een moderne smartphone is dus slechts een modieus accessoire dat, bij verkeerd gebruik, de eigenaar van het gadget alleen maar hindert. Het is niet nodig om je te laten leiden door de tijd dat het onmogelijk was om een mobiele telefoon te gebruiken zonder een beschermhoesje. Door de aanwezigheid van knoppen was de telefoon veel kwetsbaarder voor vocht en vuil en hoefde de gebruiker niet constant het touchscreen aan te raken. Tegenwoordig is het veel correcter om een beschermend glas voor een smartphone en een speciale beschermende bumper aan te schaffen.

Aanbevolen: