Waarom Heb Ik Een Capuchon Nodig?

Waarom Heb Ik Een Capuchon Nodig?
Waarom Heb Ik Een Capuchon Nodig?

Video: Waarom Heb Ik Een Capuchon Nodig?

Video: Waarom Heb Ik Een Capuchon Nodig?
Video: Toon Hermans, je hebt iemand nodig 2024, April
Anonim

De kwaliteit van het beeld hangt niet alleen af van de vaardigheid van de fotograaf en de extra functies en standen die de camera heeft. In sommige gevallen is het onmogelijk om te doen zonder verschillende speciale apparaten. Een daarvan is dat je altijd een zonnekap bij de hand moet hebben om de kans om goede foto's te maken niet te missen.

Waarom heb ik een capuchon nodig?
Waarom heb ik een capuchon nodig?

Een zonnekap is een speciale bevestiging die deel uitmaakt van de lenscilinder of eraan wordt bevestigd door deze aan een speciale draad te bevestigen. In de regel is het gemaakt van plastic, maar je kunt ook modellen van metaal en rubber vinden. Idealiter is de zonnekap gemaakt van een materiaal dat minder duurzaam is dan de optiek van de camera, zodat de lens intact blijft bij mechanische schade.

Het wordt aanbevolen om de zonnekap te gebruiken voor sportfotografie die wordt uitgevoerd in stadions met krachtige schijnwerpers, waarvan de stralen onnodige belichting kunnen veroorzaken. Bij het fotograferen van een landschap op een zonnige dag moet de cameralens vaak worden afgedekt met een palm zoals een vizier om de lens tegen de zon te beschermen en strooilicht te elimineren. Als u in dit geval een kap gebruikt, kunt u de noodzaak van deze aanpassingen vergeten en u volledig concentreren op het fotograferen. De kleuren in de foto zullen dieper en rijker lijken, de uniformiteit van verlichting en contrast zal toenemen.

Als de foto is gemaakt in de felle zon of als er glinsterende sneeuw aanwezig is, zal het contrast te hoog zijn. In dergelijke situaties is het ook aangewezen om een zonnekap te gebruiken om verblinding tegen te gaan. Bij regen of sneeuw beschermt dit opzetstuk de objectieflens tegen opspattend water. Bovendien wordt de lens beschermd tegen onbedoelde vingerafdrukken en krassen van takken, gras en stof.

De zonnekap is afgestemd op een specifieke lens op basis van de diameter van het voorste onderdeel en het verschil in gezichtshoek. Volgens de classificatie zijn zonnekappen onderverdeeld in de volgende typen: voor lange-focus, normale en korte-focus lenzen en rechthoekige panoramische zonnekappen. De lengte van de bloembladen van de kap is recht evenredig met de brandpuntsafstand van de lens, omdat deze deze zoveel mogelijk van de zon moet bedekken, zonder in het frame te komen.

Aanbevolen: