Wat Onderscheidt Een Laptop Van Een Netbook?

Wat Onderscheidt Een Laptop Van Een Netbook?
Wat Onderscheidt Een Laptop Van Een Netbook?

Video: Wat Onderscheidt Een Laptop Van Een Netbook?

Video: Wat Onderscheidt Een Laptop Van Een Netbook?
Video: What Is A Netbook? [Simple Guide] 2024, April
Anonim

Een laptop en een netbook hebben een aantal verschillen die betrekking hebben op hun uiterlijk, bruikbaarheid, technische kenmerken, enz. Door het verschil tussen deze apparaten te begrijpen, is het veel gemakkelijker om de meest geschikte te kiezen.

Wat onderscheidt een laptop van een netbook?
Wat onderscheidt een laptop van een netbook?

Laptops en netbooks verschillen vooral in grootte. De schermdiagonaal van een netbook is in de regel niet groter dan 11 inch, terwijl een laptop een diagonaal van 15, 17, 19 inch en zelfs meer kan hebben. Klein formaat is zowel een voordeel als een nadeel. Aan de ene kant zijn netbooks relatief licht van gewicht, waardoor ze handiger en mobieler zijn, en een grote tas is niet nodig om ze te dragen.

Aan de andere kant beperkt het kleine scherm de mogelijkheden aanzienlijk. Met name films kijken en werken met afbeeldingen, tabellen, etc. op een netbook is niet erg handig. Er moet ook worden opgemerkt dat het kleine formaat ook van invloed is op het toetsenbord. Sommige mensen voelen zich op hun gemak bij het indrukken van kleine toetsen, maar toch kunnen maar weinigen deze taak met succes aan. Kies daarom voor het werken met teksten beter een laptop met een groot toetsenbord. Ook heeft een netbook vanwege het kleine formaat van de behuizing geen optische drive, terwijl laptops dat meestal wel hebben.

De technische kenmerken van deze apparaten verschillen ook. Laptops hebben meestal een krachtigere processor en grafische kaart, waardoor ze handige hardware zijn voor het werken met grafische editors. De prestaties van netbooks zijn lager en de videokaart en processor zijn zwakker, maar dit toestel is geschikt om met teksten te werken of websites te bekijken. Ook hebben netbooks vaak een lagere geluidskwaliteit en minder geheugen. Het aantal connectoren daarin is minimaal, terwijl er vaak een groot aantal apparaten op laptops kan worden aangesloten.

Er is ook een verschil in software. Allereerst moet er rekening mee worden gehouden dat de lijst met besturingssystemen die op een laptop kunnen worden geïnstalleerd, breder is. Voor netbooks moet u kleinere versies van het besturingssysteem kiezen die niet zijn ontworpen voor hoge prestaties. Sommige programma's kunnen vanwege de aard van de netbook niet op dit apparaat worden uitgevoerd, terwijl ze normaal werken op laptops.

En tot slot verschilt de laptop qua kosten van de netbook. Ondanks dat het aanbod van deze toestellen groot is, en ze in verschillende prijsklassen worden gepresenteerd, is de netbook gemiddeld genomen goedkoper.

Aanbevolen: