Wat Is Een Netbook?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Netbook?
Wat Is Een Netbook?

Video: Wat Is Een Netbook?

Video: Wat Is Een Netbook?
Video: What Is A Netbook? [Simple Guide] 2024, April
Anonim

Een netbook is in wezen een kleinere laptop. Vaste en draadloze internettoegang, werken met teksten met kantoortoepassingen - dit zijn de taken voor dit apparaat. Het belangrijkste verschil tussen netbooks is hun lichte gewicht en kleine formaat.

netbook
netbook

Gebreken

Alle netbookmodellen hebben geen optische drive. Een ander nadeel is de aanwezigheid van een pc-kaartsleuf. De meeste netbooks hebben geen Bluetooth-zender.

Netbooks zijn uitgerust met Ethernet- en Wi-Fi-antennes. Ze hebben echter niet de mogelijkheid om verbinding te maken met de snelle Ethernet-optie die bekend staat als Gigabit Ethernet. Bovendien zijn ze in plaats van relatief nieuwe wifi-zenders versie N voorzien van verouderde versie A.

Veel gebruikers zijn bereid deze tekortkomingen te accepteren, hoewel fabrikanten terughoudend zijn om een telefoonmodem op te nemen in het ontwerp van een netbook. Voor veel mensen is internetcommunicatie het belangrijkste doel van het kopen van een apparaat, en er zijn veel plaatsen in de wereld waar de enige manier om toegang te krijgen tot internet een telefoon is.

De nieuwste technologie voor internettoegang is het 3G-datanetwerk. Netbooks ondersteunen dergelijke netwerken over het algemeen nog steeds niet. Dit zal in de nabije toekomst zeker veranderen. Sommigen van hen hebben de benodigde hardware in de behuizing geïntegreerd. Anderen zullen ExpressCard-modems kunnen ondersteunen. De rest zal tevreden zijn met een USB-aansluiting.

Verschillen tussen netbookmodellen

Een van de grootste verschillen tussen netbookmodellen is het opslagmedium. Sommige zijn uitgerust met draaiende harde schijven. Anderen hebben solid-state SSD's.

Linux-netbooks gebruiken vaak solid-state schijven, terwijl Windows-modellen worden geleverd met een standaard harde schijf. Dit kan te wijten zijn aan de schijfruimtevereisten van het systeem. Windows XP vereist bijvoorbeeld meer opslagruimte voor systeemgegevens en Linux SSD's zijn duurder. En de Windows-licentie zelf is duurder dan Linux.

Een andere reden heeft te maken met de snelheid van solid-state schijven. Goedkope modellen zijn erg traag in het schrijven en lezen van informatie. Dit nadeel manifesteert zich bij het werken met resource-intensieve applicaties.

Een ander belangrijk verschil tussen netbookmodellen is de levensduur van de batterij en het batterijvermogen. De budgetmodellen hebben driecellige batterijen, terwijl de duurdere er zes hebben.

Vooruit kijken

Hoewel netbooks geen krachtige computers zijn, zijn ze enorm populair. Door hun kleine formaat kunt u uw apparaat bijna overal mee naartoe nemen. Deze kwaliteit en lage kosten zullen nieuwe toepassingsmogelijkheden openen waar alleen maar naar geraden kan worden.

Aanbevolen: