Hoe Neon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Neon Te Maken?
Hoe Neon Te Maken?

Video: Hoe Neon Te Maken?

Video: Hoe Neon Te Maken?
Video: How To Make a Neon Sign 2024, Mei
Anonim

Een van de hoofdrichtingen van het gebruik van neon is het maken van gasontladingsbuizen. Dit zijn glazen bollen die tussen elektroden zijn ingesloten. Ze gloeien met een vrij lage stroomsterkte, dus ze hebben hun toepassing gevonden in veel industriële gebieden. Dergelijke neonbuizen worden gebruikt om advertenties, fotocellen, gaslasers en signaallampen te maken. Neonlampen worden ook veel gebruikt in architectonisch ontwerp, waardoor decoratieve verlichting zowel binnen als buiten wordt gecreëerd.

Hoe neon te maken?
Hoe neon te maken?

Noodzakelijk

plastic fles, peroxide, frisdrank

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste neon gloeiende gaslamp kan met de hand worden gemaakt. Hiervoor is een plastic literfles van een koolzuurhoudende drank, bakpoeder en vloeibare waterstofperoxide nodig.

Stap 2

Schenk ongeveer 14 (een glas) uit de frisdrankfles. Neem baking soda en voeg het (1 theelepel) toe aan de limonadefles.

Stap 3

Giet waterstofperoxide in het mengsel (3 plastic doppen). Sluit de container met een deksel en schud goed.

Stap 4

De vloeistof in de fles begint te gloeien met een aangenaam wit-geel licht. Deze lamp kan gebruikt worden om een tent te verlichten tijdens een kampeertrip of als decoratieve lantaarn op een feestje.

Stap 5

Elektrisch zelfgemaakte neon kan worden gemaakt van een gewone hete lijmbuis of zelfs een transparante balpen.

Stap 6

Om dit te doen, moet u de staaf en dop ervan verwijderen, de LED van de gewenste kleur daar plaatsen, bijvoorbeeld 3V, en deze aansluiten op de transformator. Om de gloed te verspreiden, kan het oppervlak van transparant plastic worden geschuurd met schuurpapier of gevuld met epoxylijm, die ook het licht goed verspreidt.

Stap 7

Neon komt trouwens ook veel voor bij aquarianen. Alleen voor hen is neon een schattige gloeiende vis. Over haar hele lichaam loopt een strook, die afhankelijk van de verlichting met ander licht gloeit. Onder deze streep zit een karmozijnrode streep op de buik. Over het algemeen een zeer mooie vis. Geen wonder dat het leefgebied van neons lange tijd verborgen bleef door hun ontdekker Auguste Rabot.

Aanbevolen: