Mac Wijzigen Op Een Netwerkkaart

Inhoudsopgave:

Mac Wijzigen Op Een Netwerkkaart
Mac Wijzigen Op Een Netwerkkaart

Video: Mac Wijzigen Op Een Netwerkkaart

Video: Mac Wijzigen Op Een Netwerkkaart
Video: How To Change Network Card MAC Address 2024, Mei
Anonim

Fabrikanten registreren mac-adressen in de netwerkapparatuur, die elk uniek zijn. De noodzaak om het mac-adres van de netwerkkaart van de computer te wijzigen kan ontstaan als de internetprovider toegang tot internet geeft met behulp van het mac-adres van de computernetwerkkaart van de client. In dit geval krijgt u geen toegang tot internet als u de netwerkkaart in uw computer vervangt door een andere zonder deze vervanging af te stemmen met uw provider.

Mac wijzigen op een netwerkkaart
Mac wijzigen op een netwerkkaart

instructies:

Stap 1

Om het mac-adres te weten te komen van de netwerkkaart van de computer van waaruit u toegang hebt tot internet, klikt u op "Start", vervolgens op "Uitvoeren", schrijft u in de cmd-regel en typt u in het geopende venster ipconfig / all. Zoek in het volgende venster uw netwerkadapter en noteer de groep cijfers in de regel "Fysiek adres". Dit is het mac-adres van je netwerkkaart. Het ziet er als volgt uit: 00-0E-2E-30-21-08.

Stap 2

Vervang het mac-adres van uw nieuwe netwerkkaart door het mac-adres van de kaart waarmee u “gebonden” bent aan uw ISP. Dit kan worden gedaan met behulp van Windows-tools. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer vervolgens "Apparaatbeheer" (Computerbeheer). Klik in het gedeelte netwerkadapters met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer eigenschappen. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Geavanceerd". Klik op de regel "Netwerkadres" (Lokaal beheerd adres of netwerkadres) en voer in de regel "Waarde" (waarde) het nieuwe adres in (alleen cijfers, geen streepjes). Klik op OK en start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Controleer het mac-adres van de netwerkkaart met behulp van de bovenstaande methode.

Aanbevolen: