Wanneer Komt De Android-console Van Ouya In De Uitverkoop?

Wanneer Komt De Android-console Van Ouya In De Uitverkoop?
Wanneer Komt De Android-console Van Ouya In De Uitverkoop?

Video: Wanneer Komt De Android-console Van Ouya In De Uitverkoop?

Video: Wanneer Komt De Android-console Van Ouya In De Uitverkoop?
Video: Ouya Retro Emulation Android Console in 2021 .. How is het now ? 😄 2024, Mei
Anonim

Gameconsoles bestonden al in de jaren 90, in een tijd dat de computer niet in elk huis aanwezig was. Twintig jaar lang hebben de settopboxen niet alleen hun relevantie niet verloren, maar zijn ze aanzienlijk verbeterd. Met de Android-console Ouya kun je bijvoorbeeld niet alleen spelen, maar ook je eigen applicaties maken.

Wanneer komt de Ouya Android-console in de uitverkoop?
Wanneer komt de Ouya Android-console in de uitverkoop?

Ouya werd tot voor kort gepositioneerd als een startup die zo'n 5 miljoen dollar ophaalde. In juli 2012 vond het project echter sponsors in de persoon van Yves Behar (OLPC-ontwerper) en Al Fry (voormalig medewerker van de Xbox-gameafdeling van Microsoft).

Het hoofd van het computerspelbedrijf Rabotoki, Robert Bowling, zei dat Ouya op het Android-besturingssysteem zal draaien. Het bedrijf is ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van een game die speciaal voor deze console is gemaakt, wat in theorie de populariteit zal vergroten. Vermoedelijk zal de game in afleveringen worden uitgebracht.

In slechts een paar weken op Kickstarter heeft de nieuwe console een behoorlijk bedrag en een bedrijf van bondgenoten opgehaald. Een spel genaamd Human Element laat je een stervende planeet zien met een stel mutanten, waaronder je moet overleven.

Ouya heeft open source-code, geen digitale beveiliging, een eigen winkel vol gratis of shareware-producten (free-to-play), en elke klant krijgt een set game-ontwikkelingstools in de doos.

Bovendien is het ontwerp van Ouya ook interessant. Het is een miniatuurdoosje met een facetgrootte van ongeveer de grootte van een handpalm.

Een aangename verrassing is de prijs van de console, die zal variëren van ongeveer $ 100 tot $ 150, afhankelijk van de configuratie. In ieder geval is de prijs van Ouya meer dan betaalbaar, wat volgens experts de vraag van de consument ernaar zal doen toenemen.

Naar analogie met Google Play zal Ouya een eigen bron hebben waar gebruikers hun applicaties gratis kunnen uploaden.

De eersten die deze console zullen ontvangen, zijn degenen die hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van de console op Kickstarter, en dit, het moet worden opgemerkt, zijn bijna 65 duizend mensen. Ze kunnen de settopbox al in maart 2013 kopen. Voor de rest is pre-order nu beschikbaar op de Ouya-website. Pre-order levering vindt een maand later plaats - in april.

Aanbevolen: