Wanneer Komt Playstation 4 Uit?

Inhoudsopgave:

Wanneer Komt Playstation 4 Uit?
Wanneer Komt Playstation 4 Uit?
Anonim

Het voorvoegsel van Playstation 4 werd in november 2013 te koop aangeboden. Voor Rusland begon de implementatie van het apparaat op 29 november 2013 en gaat door tot op de dag van vandaag. De Playstation 4 is de allereerste console van de 4e generatie die in de uitverkoop gaat.

Wanneer komt playstation 4 uit?
Wanneer komt playstation 4 uit?

Verkoop lancering

De releasedatum van de settopbox in de Russische schappen van elektronicawinkels is 29 november 2013. De startprijs van het apparaat was 18.990 roebel. Op dezelfde dag vond de lancering van de verkoop van apparaten plaats in Europa en Latijns-Amerika.

Voor het eerst werd de settopbox op 15 november 2013 in de Verenigde Staten verkocht tegen een prijs van $ 399, wat iets lager is dan in Rusland. Op de eerste verkoopdag werden ongeveer 1 miljoen exemplaren van het apparaat verkocht, wat een record is voor consoles van alle vorige generaties. Tot op heden begint de prijs van een settopbox gemiddeld vanaf ongeveer 21.000 roebel. U kunt het apparaat kopen in hardwarehypermarkten of bekende online winkels die in heel Rusland beschikbaar zijn.

De kosten van één PS4-game kunnen oplopen tot RUR 2799.

Playstation 4-specificaties

De nieuwe console van Sony heeft zijn populariteit gewonnen dankzij nieuwe technologieën die worden gebruikt om afbeeldingen in games te construeren. Het consolemodel kreeg van AMD een krachtige processor met 8 cores. Als grafisch platform voor de settopbox is gekozen voor een bord op basis van Radeon, dat in een aparte bestelling is ontwikkeld en geen wijziging is van een van de seriële productieborden voor computers.

Het toestel heeft 8 GB werkgeheugen, een Blu-ray drive, HDMI en USB 3.0 aansluitingen. De settopbox beschikt ook over bluetooth en wifi. Het apparaat wordt geleverd met een draadloze joystick genaamd DualShock 4. De controller is uitgerust met een touchpad, gyroscoop en achtergrondverlichting.

Een Playstation Camera kan apart worden aangeschaft, waarmee je exclusieve games kunt spelen en chatten via Skype.

Verkoop van settopboxen en concurrenten

Op dit moment heeft Playstation 4 wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren van de console verkocht. De naaste achtervolger, Xbox One, heeft veel minder verkopen en bereikt ongeveer 4 miljoen. Tegelijkertijd heeft de Playstation 4 een concurrentievoordeel ten opzichte van de Xbox One vanwege het feit dat het apparaat van Microsoft nog niet officieel is verkocht in Rusland. Desalniettemin gaat de strijd om dominantie op de consolemarkt door, en het succes van elk van de consoles kan afhangen van de kwaliteit van de games die voor een bepaald platform zijn uitgebracht.

De Xbox One heeft een ESRAM-geheugenstrip geïnstalleerd, die een aanzienlijk hogere gegevensoverdrachtsnelheid heeft dan standaard DDR. Ook kan de lijst met voordelen van de Xbox One worden toegeschreven aan de Kinect 2.0-technologie, die exclusief is voor de console en geen analogen heeft.

Aanbevolen: