Wanneer Komt Digitale Uitzending Naar Rusland?

Wanneer Komt Digitale Uitzending Naar Rusland?
Wanneer Komt Digitale Uitzending Naar Rusland?

Video: Wanneer Komt Digitale Uitzending Naar Rusland?

Video: Wanneer Komt Digitale Uitzending Naar Rusland?
Video: Hoe veilig is onze digitale infrastructuur? Over de kwetsbaarheden die Russische hacks blootleggen. 2024, Mei
Anonim

In informatienetwerken en gedrukte media is steeds meer informatie te vinden over de vervanging van analoge omroep door digitale. Zelfs een specifieke datum wordt gemeld - 1 juli 2018, wanneer analoge tv-uitzendingen in Rusland volledig worden uitgeschakeld.

Analoge en digitale uitzendingen
Analoge en digitale uitzendingen

Analoge uitzending

Analoge uitzendingen maken gebruik van een elektrisch signaal om geluid en beeld uit te voeren, te verzenden en te ontvangen. Het kan zowel via de radio als via de kabel worden verzonden. Veel binnenlandse tv-zenders zenden analoog uit. En voor satelliet- en kabelzenders worden programma's in digitaal formaat gedupliceerd.

Het analoge zendsignaal gaat continu, het is kwetsbaar voor eventuele invloeden van buitenaf. Dit leidt tot een verslechtering van de kwaliteit van geluid en beeld. Dergelijke uitzendingen hebben slechts één groot voordeel ten opzichte van digitaal: het signaal kan worden ontvangen met een eenvoudige antenne. Stadsbewoners maken vooral gebruik van de diensten van kabeltelevisieaanbieders.

Voor het eerst ter wereld verlieten Luxemburg en Nederland analoge televisie in 2006. Met ingang van 2014 zijn 23 andere staten volledig overgestapt op digitale omroep. In Rusland wordt de ontkoppeling van het analoge signaal telkens voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit is te wijten aan het feit dat het voor de overgang noodzakelijk is om een aantal problemen op te lossen die verband houden met de bewerkelijkheid en onrendabiliteit van het afdekken van dunbevolkte gebieden, verwarring in digitale televisie-uitzendingen en lage reclame-inkomsten tijdens de overgangsfase. Maar het grootste probleem is dat de bevolking geen afstand wil doen van oude tv-toestellen en apparatuur van de nieuwe generatie wil kopen (digitale settopboxen).

Digitale uitzendingen

Televisie wordt digitaal genoemd, waarbij geluid en beeld worden verzonden met behulp van videocodering. In vergelijking met analoge uitzendingen liggen de voordelen voor de hand:

- geluid en beeld van hoge kwaliteit in tv-ontvangers;

- de mogelijkheid om tv-programma's op te nemen en te archiveren;

- hoge kwaliteit;

- de mogelijkheid om de taal en ondertitels te selecteren;

- de aanwezigheid van een functie waarmee u kunt terugkeren naar het begin van het programma;

- verbetering van de ruisimmuniteit;

- afname van het vermogen van tv-zenders.

Digitale televisie heeft één nadeel: de gegevens worden 100% ontvangen met hoge kwaliteit of, omgekeerd, slecht en met de onmogelijkheid van herstel. Ook is het signaal veilig gecodeerd en moeilijk te onderscheppen.

Om een digitaal signaal te ontvangen, moet je een tv kopen die een dergelijk signaal kan ontvangen, of een digitale ontvanger kopen. Sommige mobiele apparaten en gadgets kunnen ook digitale signalen ontvangen, waardoor een persoon zijn favoriete programma's onderweg of op het land in hoge kwaliteit kan bekijken.

Aanbevolen: