Wat Zou Een Fietsnavigator Moeten Zijn?

Inhoudsopgave:

Wat Zou Een Fietsnavigator Moeten Zijn?
Wat Zou Een Fietsnavigator Moeten Zijn?

Video: Wat Zou Een Fietsnavigator Moeten Zijn?

Video: Wat Zou Een Fietsnavigator Moeten Zijn?
Video: Beeline Motor & Fietsnavigatie | GPS navigatie maar dan net even anders... 2024, Mei
Anonim

Fiets GPS-navigator is onmisbaar voor lange reizen en uitstapjes naar de natuur. Hiermee kun je de kortste route vinden of een bospad vinden. Een navigator is ook handig in de stad, want als die beschikbaar is, is het gemakkelijk om het gewenste adres te vinden.

Wat zou een fietsnavigator moeten zijn?
Wat zou een fietsnavigator moeten zijn?

De functionaliteit van een fiets-gps-navigator moet zodanig zijn dat een fietser er zowel in de stad als buiten de stad op ruw terrein mee kan navigeren. Een even belangrijke parameter is de betrouwbaarheid van de fietsnavigator, idealiter zou deze schokbestendig en waterdicht moeten zijn.

Fiets GPS-navigators

Navigators die speciaal voor fietsers zijn ontworpen, hebben apparaten (houders) voor montage op het stuur. Sommige modellen zijn uitgerust met externe zonne-energievoorzieningen.

Bij het kiezen van een fietsnavigator moet u zich allereerst concentreren op kenmerken als de tijd van continu gebruik van één set batterijen (accu's), de mate van waterbestendigheid, de mogelijkheid om extra kaarten te laden, de grootte van het scherm, ondersteuning voor geheugenkaarten, schokbestendigheid.

Met een flashgeheugenslot heb je meer mogelijkheden om kaarten te laden. Omdat in dit geval het aantal downloadbare kaarten van het gebied niet wordt beperkt door de hoeveelheid ingebouwd geheugen. En de grootte van het display moet zo zijn dat je tijdens het fietsen de kaart goed kunt zien (mits de navigator op het stuur is bevestigd).

Naast de hoofdfunctionaliteit, zonder welke volwaardige navigatie onmogelijk is, kunnen gps-ontvangers een aantal extra functies hebben: barometrische hoogtemeter, rondeteller voor cirkelvormige routes en trainingen, hartslagmeter, luchttemperatuursensor, calorieteller, routeplanner.

Wat betreft de batterijen, de handigste optie zijn modellen die kunnen werken op standaard AAA- of AA-batterijen (bij gewone mensen "vinger" en "kleine vinger" -batterijen). Dan heb je tijdens de reis geen problemen met het vervangen van de batterijen.

Garmin is de leider in de productie van gps-ontvangers voor fietsers en toeristen. Dit merk biedt een breed scala aan navigatieapparatuur die is ontworpen voor gebruik in een grote verscheidenheid aan omstandigheden.

Reisnavigators

Een gewone reisnavigator kan worden gebruikt als fietsnavigator als u er een bevestigingsapparaat voor aanschaft. In dit geval moet u modellen kiezen met ondersteuning voor topografische kaarten en met de mogelijkheid om extra cartografie te installeren, inclusief wegenkaarten.

Touring-navigatiemodellen die worden geleverd met basiskaarten en die de installatie van extra kaarten niet ondersteunen, zijn onhandig voor fietsers. Basiskaarten zijn niet altijd goed gedetailleerd.

Aanbevolen: