Wat De Rabbijnen Van Apple Eisen?

Wat De Rabbijnen Van Apple Eisen?
Wat De Rabbijnen Van Apple Eisen?

Video: Wat De Rabbijnen Van Apple Eisen?

Video: Wat De Rabbijnen Van Apple Eisen?
Video: Rabbijn Binyomin Jacobs over 'Hoe lezen Joden de Bijbel?' 2024, April
Anonim

Half augustus brak er een conflict uit tussen de Europese rabbijnen en het wereldberoemde Apple-bedrijf. Het werd veroorzaakt door de schandalige "Protocollen van de Wijzen van Zion" die in de iTunes online winkel verschenen.

Wat de rabbijnen van Apple eisen?
Wat de rabbijnen van Apple eisen?

Europese rabbijnen hebben Apple gevraagd om The Protocols of the Elders of Zion uit de verkoop te halen. Het kan nu gratis worden gekocht via iTunes in het Arabisch.

Deelnemers aan de Conferentie van Europese Rabbijnen, die de belangen van orthodoxe joden in Europa verdedigt, uitten hun zorgen over de mogelijke slechte invloed van de toepassing op adepten en fanatici van complottheorieën.

Het hoofd van de conferentie, Pinchas Goldschmidt, is van mening dat de "Protocollen van de Wijzen van Zion", bedoeld voor wetenschappers, onverstandig zijn om te verspreiden in de vorm van een mobiele applicatie. Volgens hem is dit een gevaarlijke en onvergeeflijke bezigheid. Niet tevreden met Pinchas Golshmidt en het bedrag waarin Apple de aanvraag schatte - 99 cent. Zo'n klein cijfer, zei hij, bevordert duidelijk de haat tegen joden.

Goldschmidt werd in deze kwestie ook gesteund door de Israëlische minister van Diasporazaken Julius Edelstein. Hij zei dat Apple dit soort inhoud zeker moet bestrijden.

De "Protocollen van de Wijzen van Zion" verschenen meer dan honderd jaar geleden. De geschiedenis van hun uiterlijk is nogal vaag: ze zijn geschreven door verschillende mensen, van wie de namen nog steeds niet met zekerheid bekend zijn. De teksten beschrijven plannen voor de Joodse verovering van de wereldheerschappij. De mogelijkheid van hun introductie in de structuren van het staatsbestuur wordt overwogen, en er wordt aangenomen dat de zionisten andere religies zullen uitroeien.

Over dit boek zijn er nog steeds verhitte geschillen tussen tegenstanders en supporters, ondanks het bestaande bewijs van de mystificatie van deze teksten. Gedurende de geschiedenis van zijn bestaan zijn de "Protocollen" herdrukt in enorme miljoenen exemplaren, hun teksten zijn vertaald in vele talen van de wereld.

Het valt nog te bezien hoe Apple zal reageren op de oproep van de rabbijnen. Het is bekend dat het bedrijf zich het recht voorbehoudt om naar eigen goeddunken applicaties uit de winkel te verwijderen die bepaalde grenzen overschrijden en ontevredenheid veroorzaken bij bepaalde groepen mensen.

Aanbevolen: