Hoe U Uw Fotografie Kunt Verscherpen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Fotografie Kunt Verscherpen
Hoe U Uw Fotografie Kunt Verscherpen

Video: Hoe U Uw Fotografie Kunt Verscherpen

Video: Hoe U Uw Fotografie Kunt Verscherpen
Video: How to SHARPEN your Photos in SECONDS! 2024, Mei
Anonim

Slechte fotokwaliteit bederft altijd de eerste indruk, maar zo'n defect kan eenvoudig worden verholpen. Als u een foto moet verscherpen, kunt u verschillende methoden toepassen met speciale bewerkingsprogramma's.

Een foto verscherpen
Een foto verscherpen

Gebrek aan scherpte of de afwezigheid ervan duidt in de eerste plaats op een slechte kwaliteit van de foto en verslechtert de algehele indruk van de foto, zelfs de meest interessante. Er kunnen wazige beelden ontstaan door bijvoorbeeld een te korte of te lange sluitertijd, de camera stelt niet goed scherp of de lens is niet scherp genoeg. Dit probleem kan snel worden opgelost.

Scherpte en contrast verhogen

Verscherpen kan met het meest bekende fotobewerkingsprogramma - Photoshop. U moet dus eerst de originele afbeelding in het programma openen en vervolgens een duplicaat maken van de laag waarin u gaat werken. Open Laag en selecteer Duplicaat van laag maken. Merk op dat exact dezelfde afbeelding met lagen in het rechtervenster verschijnt.

Vervolgens moet u op de toetsencombinatie Shift + Ctrl + U drukken of het commando "Image + Correction + Desaturate" uitvoeren. Je foto wordt zwart-wit. Dan moet je deze lagen omwisselen. Om dit te doen, moet u de bovenste afbeelding met uw muis naar de onderkant van het scherm slepen. Stel vervolgens de dekking van deze laag in op 50% en stel de overvloeimodus van de laag bovenaan in de categorie "Normaal" in op "Overlay".

Als het resultaat je niet bevalt, kun je een andere overvloeimodus proberen, bijvoorbeeld "Zacht licht", of gewoon het vulpercentage van de onderste laag verlagen tot 50. Daarna moet je de lagen samenvoegen - dit kan worden gedaan met behulp van de Shift + Ctrl-toetscombinatie + E.

Het moet duidelijk zijn dat de beschreven bewerkingsmethode niet voor alle foto's geschikt is. Het hangt allemaal af van de opgegeven parameters van de originele afbeelding.

Contourtype slijpen

Dit is misschien wel de gemakkelijkste manier om je foto's te verscherpen. U moet de eerste stap herhalen, dat wil zeggen, een dubbele laag maken. Voer vervolgens het commando "Filter + Scherpte + Onscherpte" uit. Dus in het venster dat verschijnt, moet u de parameters instellen die geschikt zijn voor uw foto.

Maar houd er rekening mee dat je het niet moet overdrijven, de afbeelding mag niet te scherpe contouren hebben. Nu hoeft u alleen nog de twee lagen samen te voegen en de foto op te slaan.

Kleurcontrast als een manier om foto's scherper te maken

Open de originele afbeelding in Photoshop en dupliceer de laag. Verander vervolgens de Overvloeimodus van de bovenste laag naar Zacht licht. Selecteer vervolgens de combinatie "Filter + Overige + Kleurcontrast" en stel de vereiste parameters in het geopende venster in.

De vierde methode is ook niet minder populair - verscherpen met behulp van de modus "Slim verscherpen". Maak eerst een nieuwe laag en selecteer vervolgens in "Filter" "Scherpte en slim verscherpen". Stel de vereiste parameters in. Het enige dat overblijft is om de ruis in de foto te verminderen. Dit kan gedaan worden door het commando "Filter + Ruis + Ruis verminderen" uit te voeren.

Natuurlijk zijn er andere fotobewerkingsprogramma's zoals ForceVision, Irfan View, Zoner Photo Studio Free en Photo! Editor, het algoritme om ermee te verscherpen is echter bijna vergelijkbaar met het algoritme in Photoshop. Daarom kunt u zelf het handigste programma kiezen om eventuele tekortkomingen in de foto zelf te gebruiken en te corrigeren.

Aanbevolen: