Hoe Kies Je Een Smartphone In Een Crisis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Smartphone In Een Crisis?
Hoe Kies Je Een Smartphone In Een Crisis?

Video: Hoe Kies Je Een Smartphone In Een Crisis?

Video: Hoe Kies Je Een Smartphone In Een Crisis?
Video: Hoe smartphones steeds mooiere foto's maken dankzij AI 2024, Mei
Anonim

Tijdens een moeilijke economische situatie op de markt dalen de democratische prijzen voor elektronica aanzienlijk, waardoor het voor de meeste gebruikers moeilijk was om een smartphone te kiezen. Fabrikanten gebruiken veel marketinggimmicks bij het positioneren van een product in de markt, die alleen maar dienen om de prijs van het eindproduct te verhogen. Door te voorkomen dat u in dergelijke trucs valt, kunt u aanzienlijk geld besparen.

Hoe kies je een smartphone in een crisis?
Hoe kies je een smartphone in een crisis?

Technologieën gaan alleen vooruit in de handen van gebruikers. Een soepele fabricage van componenten haalt oude monsters van de lijn en biedt in plaats daarvan producten van de nieuwe generatie die in alle opzichten sneller en krachtiger zijn. De processor van zelfs de goedkoopste smartphone met een lage frequentie is soms sneller dan de processor van de premium vlaggenschepen van 5 jaar geleden. Dit geldt voor bijna alle onderdelen. Laten we op basis hiervan een paar regels begrijpen waarmee u geld kunt besparen. Alle modellen worden verondersteld te draaien op Android OS. op dit moment is het het meest populaire systeem in het budgetsegment en voldoet het aan de behoeften van de meeste gebruikers.

Scherm

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het moderne apparaat, omdat: het scherm is waar onze lankmoedige ogen de hele tijd op gericht zullen zijn. Let bij het kiezen van een smartphone niet te veel op de schermresolutiegetallen. Voor een 5-inch scherm is een resolutie van 480 verticale pixels voldoende. In vergelijking met andere, duurdere concurrenten, ziet het er helemaal niet overtuigend uit, maar ons doel is om geld te besparen en een resolutie van 480 is genoeg voor bijna alle taken. Het volstaat om het vlaggenschip voor de 2011-tablet Acer Iconia Tab 500/501 te herinneren, die slechts ….720 pixels op een 10-inch scherm had, wat slechts ongeveer 146 ppi is! En het belangrijkste was dat gebruikers blij waren met zowel games als films, en velen van hen werkten zelfs professioneel met tekst erop.

Dus 180 ppi (ongeveer 800 * 480) voor 5 inch is genoeg voor bijna alle taken. En geloof de verkopers niet dat een lage resolutie het zicht verslechtert - het zicht verslechtert door lang werken met elk scherm, en het punt hier zit helemaal niet in de resolutie. Een veel belangrijkere parameter is de flikkerfrequentie en kijkhoek, en als de eerste parameter moeilijk te achterhalen is, dan kan de kijkhoek ter plaatse worden bekeken door vanuit verschillende hoeken naar het scherm te kijken - met een sterk vervormd contrast, zicht staat voor een groot deel onder druk. Maar het is ook vermeldenswaard dat de schermen van ultra-budgetmodellen behoorlijk veel vervagen, wat absoluut slecht is.

processor

Op dit punt moet u speciale aandacht besteden, omdat: de snelheid van het apparaat is afhankelijk van de processor. Een van de meest budgettaire bedrijven wiens producten op de markt zijn, is MediaTek. De processors van hun productie worden gepresenteerd in een zeer breed scala - van relatief zwakke modellen in goedkope smartphones tot topmodellen die records vestigen in synthetische tests. De stabiliteit van het werk is op het juiste niveau, dus we voelen ons vrij om ze te kiezen.

En hoe zit het met de frequentie? Hier moet je een beetje over de kernels begrijpen. Single-core units zijn zeer zeldzaam op de moderne markt, maar als een van hen toch in het oog springt, moet je geen smartphone kiezen, omdat deze niet voldoende prestaties levert. Verder - de regel: hoe meer kernen, hoe beter. Als het budget het opnemen van 4-core-modellen in de lijst toelaat, is dat prima. Een processor met een lage frequentie, maar met 4 cores kan bijna elke dagelijkse taak (en zelfs een gemiddelde game) aan dankzij 4 threads voor het uitvoeren van opdrachten. Het is prettiger om zo'n smartphone te gebruiken - hij reageert sneller op gebruikerscommando's.

Maar als het budget erg beperkt is, kijken we naar 2 cores en zoeken we een hoge frequentie. In principe zouden 2 cores van 1,3 GHz voor normaal gebruik voldoende moeten zijn. Degenen die graag spelen, houden misschien niet van de uitvoering, maar als je vereisten geen games omvatten, kun je het veilig nemen.

Geheugen

RAM is het tweede aspect na de processor, die verantwoordelijk is voor de snelheid van de smartphone. De ijzeren regel werkt hier - er is nooit veel RAM (dit is niet van toepassing op computers). Natuurlijk zou 512 MB meer dan genoeg moeten zijn voor internet en films, maar aangezien apparaatfabrikanten graag de firmware laden met hun eigen diensten, gaat het leeuwendeel van het geheugen over het algemeen naar niemand weet waarheen. Daarom is het beter om te zoeken naar modellen vanaf 1 GB. Als er niets geschikt is, nemen we 512 MB, maar we bedoelen dat applicaties niet snel zullen schakelen. Als je een eenvoudig apparaat nodig hebt om te bellen, sms'en en sociaal te zijn. netwerken, dan zou 512 MB geheugen voldoende moeten zijn.

Camera en zo

Dit moment wordt al strikt beperkt door de behoeften van gebruikers. De regels zijn zodanig dat de fabrikant alles spaart om de prijs te verlagen. En vaker wel dan niet, is dit alles wat hierboven niet wordt vermeld: camera, schermafdekking, levensduur van de batterij, wifi-ontvanger. De enige uitzondering is de radiomodule en microfoon, dus communicatie op alle budgetmodellen is min of meer acceptabel.

Ook vandaag is er een tendens dat er in het laagste prijssegment camera's zijn van gewoon walgelijke kwaliteit. Wees niet verbaasd als de camera op je oude Nokia betere foto's maakt dan op de nieuwe smartphone voor 4000 roebel. Daarin staat de camera voor het fotograferen van allerlei cijfers, grote tekst en alles wat logischer is dan esthetiek, dus je hoeft niet verrast te zijn. Als je een goede camera wilt, moet je ervoor betalen. Als je het niet nodig hebt, kun je bij het kiezen van een smartphone beter betalen voor het scherm en de processor.

Aanbevolen: