Hoe Kies Je De Beste Laserprinter?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Beste Laserprinter?
Hoe Kies Je De Beste Laserprinter?

Video: Hoe Kies Je De Beste Laserprinter?

Video: Hoe Kies Je De Beste Laserprinter?
Video: Best Laser Printers 👌 Top 3 Laser Printer Picks | 2021 Review ✅ 2024, Mei
Anonim

Bij het kopen van een laserprinter voor op kantoor moet men zich laten leiden door de prestaties en functionaliteit, maar voor een thuisgebruiker zal het problematisch zijn om met een te "chique" apparaat om te gaan. Daarom is het bij het kiezen van een techniek noodzakelijk om niet alleen te focussen op tekenen van goede kwaliteit, maar ook op een reeks opties die nuttig kunnen zijn in het werk.

Hoe kies je de beste laserprinter?
Hoe kies je de beste laserprinter?

instructies:

Stap 1

De instructies voor elke laserprinter moeten de limieten aangeven van de aanbevolen en maximaal toegestane dagelijkse en maandelijkse belasting, dat wil zeggen hoeveel pagina's hij kan afdrukken zonder het mechanisme te beschadigen. Het maximum dat huishoudelijke apparaten kunnen, ligt tussen de 7 en 15 duizend vellen per maand, maar als de gebruiker wil dat zijn apparaat langer meegaat, moet hij zich beperken tot slechts duizend. Gedeeld door dertig dagen, kunt u een cijfer van 33 pagina's per dag krijgen - dit is voldoende voor een gewone consument. Voor inspannend kantoorwerk moet u een productievere laserprinter kopen, omdat bij het dupliceren van documenten van een huishoudelijke printer de fotodrum of andere mechanismen kunnen breken.

Stap 2

De toekomstige helderheid van kleur- en tekstweergave kan worden gevonden door aandacht te besteden aan een parameter als resolutie. In goedkope apparaten is het 600 dpi, dat wil zeggen dots per inch. Dit is voldoende voor gewone tekst, maar bedrijven en individuele gebruikers die kwaliteit waarderen, zelfs tot in het kleinste detail, kiezen voor laserprinters met een resolutie van 1200 dots, hoewel zo'n eenheid veel meer zal kosten. Organisaties die kantoorapparatuur nodig hebben om niet alleen A4-documenten, maar ook tekeningen af te drukken, moeten een apparaat van A3-formaat aanschaffen. Het is handig om er grafieken, diagrammen en grote tabellen op af te drukken.

Stap 3

De uitvoer van het allereerste vel gebeurt altijd met een kleine vertraging. Dit komt door het feit dat het mechanisme moet "opwarmen". De tijd van een dergelijke vertraging is ook een belangrijke parameter, omdat niet iedereen het ermee eens zal zijn om tot 15 seconden op zijn document te wachten, vooral in de modus van eeuwige kantoordrukte. Sommige fabrikanten hebben dit interval teruggebracht tot 7-8 seconden. Snelheid komt ook tot uiting in het aantal afgedrukte pagina's per minuut. Hoewel voor velen, hoeveel het er zullen zijn - 12 of 15 - niet belangrijk is. Hoge snelheid wordt geleverd door de beste processor, die de binnenkomende hoeveelheid informatie sneller verwerkt en naar de print stuurt.

Stap 4

Het is noodzakelijk om vooraf rekening te houden met wat er precies op de witte pagina's zal verschijnen: platte tekst, afbeeldingen of "zware" PDF-afbeeldingen. De benodigde hoeveelheid geheugen van het toekomstige apparaat hangt hiervan af. Voor gewone teksten is 8 MB voldoende, maar gebruikers die PDF-bestanden willen afdrukken, moeten letten op de aanschaf van een slimmere techniek, die ofwel een extra slot bevat om het geheugen uit te breiden, ofwel een ingebouwd compressie-algoritme voor binnenkomende informatie. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het besturingssysteem dat de laserprinter ondersteunt, omdat sommige ervan zijn vrijgegeven voor één specifiek besturingssysteem.

Aanbevolen: