Hoe Een Fiets Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Fiets Te Repareren?
Hoe Een Fiets Te Repareren?

Video: Hoe Een Fiets Te Repareren?

Video: Hoe Een Fiets Te Repareren?
Video: 6 bike hacks - Handige fiets reparatie tips 2024, Mei
Anonim

Een fiets is hetzelfde vervoermiddel als elk ander vervoermiddel, en als je een ijzeren vriend hebt gekocht, moet je leren hoe je ervoor moet zorgen en kleine bugs moet oplossen, en kleine storingen moet oplossen. Als er iets ernstigs aan de fiets mankeert, is het beter om het naar een gespecialiseerd servicecentrum te sturen voor reparatie. Als de storing eenvoudig is, kunt u het gemakkelijk zelf aan.

Als je een ijzeren vriend hebt gekregen, moet je leren hoe je voor hem moet zorgen en kleine gebreken moet corrigeren
Als je een ijzeren vriend hebt gekregen, moet je leren hoe je voor hem moet zorgen en kleine gebreken moet corrigeren

instructies:

Stap 1

Je hebt geen ingewikkeld gereedschap nodig om je fiets thuis te onderhouden - haal een schroevendraaier en een universele sleutel bij een ijzerhandel.

Stap 2

Een van de problemen die met een fiets kunnen optreden, is loszittende remmen. Om de fietsrem aan te spannen en de veiligheid van de rit te vergroten, draait u de gevormde moer aan de basis van de remhendel los met een sleutel en bevestigt u het wiel op de moer.

Stap 3

Als u de rem liever losser dan vastdraait, moet u eerst het wiel losdraaien en vervolgens de moer losdraaien. U kunt de rem ook aanpassen door de moer los te draaien waarmee de remkabel aan de velg is bevestigd. Trek de losgemaakte kabel naar u toe en draai de moer weer vast.

Stap 4

Een ander type storing wordt geassocieerd met het "cijfer acht", wat leidt tot afwijkingen van de wielvelg naar links of rechts. Om het cijfer acht recht te trekken, koop je een speciaal gereedschap - een fietsspaaksleutel.

Stap 5

Zet de fiets op slot en laat het beschadigde wiel draaien om te bepalen of de velg naar links of rechts doorbuigt. Als ze naar links zijn afgebogen, draai dan de linker breinaalden los en draai de rechtse vast, en als ze naar rechts zijn afgebogen, maak dan de rechter breinaalden los en draai de linker vast.

Stap 6

Een veel voorkomende storing in de praktijk van wielrenners is een lekke band in de camera. Zelfs een beginnende fietser kan een camera repareren - voor reparaties heb je een EHBO-doos nodig. De kit kan worden gekocht bij elke fietsenwinkel.

Stap 7

Maak het wiel los van de remblokken en verwijder het door de moeren los te draaien. Draai de nippeldop los en verwijder de band, haak hem vast zodat het rubber niet scheurt. Verwijder de kamer en blaas deze op met een pomp om de prikplaats te lokaliseren.

Stap 8

Voor lekdetectie kunt u de opgeblazen kamer ook in een bak met water plaatsen - u merkt meteen waar de lucht vandaan komt. Zodra u weet waar de camera is doorboord, haalt u deze uit het water, laat u de lucht leeglopen en maakt u de prikplaats schoon met fijn schuurpapier en knipt u de pleister uit. Breng lijm aan op de pleister, wacht een paar minuten en druk deze 5-7 minuten stevig tegen de camera.

Stap 9

Nadat de lijm op de pleister is opgedroogd, pompt u de kamer opnieuw en controleert u of er ergens anders lucht ontsnapt. Ontlucht de binnenband en plaats deze in de band, die vervolgens over de velg schuift. Schroef het wiel op de fiets en plaats de remblokken terug.

Aanbevolen: