Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Doen Herleven

Inhoudsopgave:

Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Doen Herleven
Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Doen Herleven

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Doen Herleven

Video: Hoe U De Batterij Van Uw Telefoon Kunt Doen Herleven
Video: Zo haal je het maximale uit de batterij van je telefoon!🔋 2024, Mei
Anonim

Bij langdurig gebruik van de telefoon merk je misschien dat de batterij na verloop van tijd voldoende is voor een steeds kortere periode. Het feit is dat de materialen die in batterijen worden gebruikt, zijn ontworpen voor een bepaalde gebruiksperiode en geleidelijk hun eigenschappen verliezen. In dit geval moet u enkele maatregelen nemen om de batterij van de telefoon te doen herleven.

Hoe u de batterij van uw telefoon kunt doen herleven
Hoe u de batterij van uw telefoon kunt doen herleven

instructies:

Stap 1

Neem de batterij van uw telefoon en sluit deze parallel aan uw belasting- en voltmeter aan. Deze methode om de batterij te revitaliseren wordt uitgevoerd door de spanning te verhogen. Elke regelweerstand kan als belasting worden gebruikt. Ontlaad de batterij van je telefoon op deze manier tot 1 V.

Stap 2

Het is noodzakelijk om de spanning constant te controleren, omdat een spanningsdaling onder 0,9 V de verdere prestaties van de batterij nadelig kan beïnvloeden. Meet ook periodiek de temperatuur van het apparaat. Als deze boven de 50 graden komt, koppel dan de belasting los van de accu en laat deze afkoelen. Ga dan verder met ontladen.

Stap 3

Wacht 10-15 minuten na het ontladen, totdat de processen in de cel normaliseren. Sluit vervolgens de ampèremeter in serie en parallel met de voeding en voltmeter aan op de accu. De voeding wordt door één contact aangesloten op de plus van de batterij van de telefoon, en de tweede op het vrije contact van de ampèremeter. Installeer een thermisch relais of thermische sensor op de batterij van de telefoon. Gebruik voor een nauwkeurigere aflezing thermisch vet voor de bevestiging.

Stap 4

Zet de spanningsregelaar op de voeding op de minimum stand. Verhoog de spanning geleidelijk. Houd tegelijkertijd veranderingen in stroomsterkte in de gaten. De waarde ervan moet de waarde van een tiende van de batterijcapaciteit bereiken, die te vinden is in de instructies voor de telefoon of op het apparaat zelf.

Stap 5

Blijf de spanning verhogen terwijl u de afname van de stroomsterkte observeert. Verander in eerste instantie de stand van de knop elke vijf minuten en uiteindelijk elk uur. Bereik een spanningswaarde van 1,5 V en laat de batterij van de telefoon opladen.

Stap 6

Na ongeveer 4-6 uur wordt de stroom uiteindelijk nul, waarna het nodig is om de batterij los te koppelen van de stroombron en deze 20-25 minuten te laten staan om de processen te normaliseren. Laad de batterij volledig op. Herhaal de operatie na een paar dagen. Je zult snel merken dat de batterij van de telefoon is hersteld en de lading als nieuw houdt.

Aanbevolen: