Hoe Maak Je Een Kwaliteitsvideo

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kwaliteitsvideo
Hoe Maak Je Een Kwaliteitsvideo

Video: Hoe Maak Je Een Kwaliteitsvideo

Video: Hoe Maak Je Een Kwaliteitsvideo
Video: Instagram Reels: stap voor stap een video maken | Frankwatching 2024, Mei
Anonim

Iedereen kan op de rec-toets drukken. De meeste hebben een apparaat dat kan opnemen. Sommige mensen doen het graag en schieten de hele tijd. Maar niet iedereen heeft de vaardigheden en het talent om een video van hoge kwaliteit te maken.

Hoe maak je een kwaliteitsvideo
Hoe maak je een kwaliteitsvideo

instructies:

Stap 1

Gebruik kwaliteitsapparatuur. Natuurlijk kan een echt genie snoep maken, zelfs van frames die met een mobiele telefoon zijn gemaakt, maar toch moet je jezelf niet proberen op kracht. De beste optie is een amateur digitale videocamera (of zelfs een fotocamera) die video's opneemt in HD-formaat. High Definition betekent dat de output video “high definition” zal zijn: dit zorgt ervoor dat je geen grote pixels in het frame hebt en duidelijke lijnen.

Stap 2

Werken aan videobeelden en montage. De praktijk leert dat je van alle videofragmenten iets fatsoenlijks kunt maken als je ze zorgvuldig bewerkt en de juiste muziek toepast - je moet echter de kwaliteit van de frames niet vergeten. De grootste fout van de operator kan bijvoorbeeld zijn om zijn schaduw in het frame te krijgen. Bovendien moeten de hoeveelheid licht, de esthetiek van de achtergrond en de stabiliteit van de camera (geen trillingen) worden gecontroleerd. De uiteindelijke videosequentie heeft zijn valkuilen: het geluid moet solide zijn, het ritme (de frequentie van het veranderen van de fragmenten en hun duur) moet gedurende de hele video behouden blijven en de volgorde van frames als geheel moet consistent en logisch zijn.

Stap 3

Leer videoverwerking. Voor een echt kwaliteitsproduct moet je beeldfilters, overgangen en basiseffecten beheersen. De eerste is nodig om de foto sappiger, interessanter en integraal te maken in de uiteindelijke videosequentie. Bij overgangen gaat het om het wisselen van frames (fragmenten). Dit kunnen swipes, fades en andere soorten screensavers zijn, die een integraal onderdeel zijn van een amateurvideo (in speelfilms wordt dit minder vaak gebruikt). Geen enkele film is echter compleet zonder effecten en intro's - in ieder geval de aftiteling. Daarom is de technologie van hun productie de moeite waard om te beheersen. Pinnacle Studio, Sony Vegas Pro en Adobe AfterEffects zullen alle drie de taken uitvoeren. Ze zijn gelokaliseerd volgens de complexiteit van de ontwikkeling - "Pinnacle" is het meest gebruiksvriendelijk, terwijl het product van Adobe is geclassificeerd als professionele software.

Aanbevolen: