Hoe Wordt De Tv-classificatie Bepaald

Hoe Wordt De Tv-classificatie Bepaald
Hoe Wordt De Tv-classificatie Bepaald

Video: Hoe Wordt De Tv-classificatie Bepaald

Video: Hoe Wordt De Tv-classificatie Bepaald
Video: Angel Colony | Tamil Christian Short Film | Angel Pictures 2024, April
Anonim

Heb je je ooit afgevraagd hoe tv-zenders er op magische wijze achter komen welke programma's het populairst zijn bij kijkers? Wat is het publiek dat naar deze of die programma's, films, talkshows kijkt? Maar dergelijke informatie is erg belangrijk voor tv-zenders, omdat het de kosten van zendtijd bepaalt en in het algemeen een indicator is van de beoordeling van het kanaal zelf.

bekijken
bekijken

Er zijn dus verschillende manieren om tv-beoordelingen te onderzoeken.

Meteen moet worden opgemerkt dat er in Rusland een internationale onderzoeksgroep TNS is die de publieke opinie over de televisiemarkt bestudeert. In principe wordt onderzoek uitgevoerd met behulp van een speciaal apparaat - een mensenmeter, die op een televisiepaneel is gemonteerd. Het ziet eruit als een ontvanger voor het ontvangen van NTV-plus. Er zit een speciale afstandsbediening aan vast, als je op de knoppen drukt, registreert de mensenmeter hoe lang, wanneer en zelfs wie van de gezinsleden naar deze of gene zender heeft gekeken. Een keer per dag wordt informatie doorgestuurd naar het centrale dataverzamelingscentrum, waar het wordt verwerkt en gesynchroniseerd. Bij dergelijke experimenten zijn gezinnen betrokken waarvan de leden ouder zijn dan 4 jaar, die in steden wonen met een bevolking van meer dan 100 duizend mensen. Onder hen wordt een voorlopige enquête gehouden om de leeftijdsgroep, sociale status, welzijn, enz. Te bepalen. In totaal zijn ongeveer 4000 mensen betrokken, in meer dan 70 steden van Rusland. De gezinnen die deelnemen aan het onderzoek krijgen een keer per jaar een cadeau van de TNS-groep met behulp van de mensenmeter.

Andere manieren om populaire tv-tijd te bepalen, zijn onder meer:

- regelmatig telefonisch onderzoek;

- een dagboekpaneel, waarin kijkers-deelnemers dagboeken invullen, met vermelding van de programma's die ze hebben bekeken;

- het gebruik van een speciaal apparaat op de riem en het opnemen van het audiosignaal van de tv;

- berekening van de beoordeling door de tv-zenderapparatuur volgens de sprong in het verbruikte vermogen van het netwerk.

En toch krijgt de peoplemeter de leidende plaats bij het bepalen van de meest nauwkeurige berekeningen en het verkrijgen van betrouwbare informatie over de aflezingen van de beoordeling van tv-programma's. Wat zorgt ervoor dat ze zich verplaatsen langs het uitzendrooster van de zender, evenals de planning van advertentietijd en -materiaal.

Aanbevolen: