Hoe Oleofobe Coating Op Een Smartphone Te Herstellen

Hoe Oleofobe Coating Op Een Smartphone Te Herstellen
Hoe Oleofobe Coating Op Een Smartphone Te Herstellen

Video: Hoe Oleofobe Coating Op Een Smartphone Te Herstellen

Video: Hoe Oleofobe Coating Op Een Smartphone Te Herstellen
Video: How to Protect and Restore Your Smartphone’s Oleophobic Coating 2024, Mei
Anonim

Een oleofobe coating is een speciale beschermende verbinding die op het scherm van een smartphone of tablet wordt aangebracht. Dankzij deze coating kan het scherm water, verschillende oliën, stof afstoten en ook het verschijnen van vingerafdrukken voorkomen. Een goede oleofobe coating maakt het niet alleen mogelijk om eventuele sporen gemakkelijk van het oppervlak te verwijderen, maar heeft ook antireflecterende eigenschappen. Helaas is het van korte duur en slijt het na verloop van tijd.

Hoe oleofobe coating op een smartphone te herstellen
Hoe oleofobe coating op een smartphone te herstellen

Vrijwel alle moderne smartphones zijn voorzien van een oleofobe coating. Het beschermt het toestel niet alleen tegen stof en vuil, maar maakt het touchscreen ook wat glad. Dit is erg belangrijk voor een comfortabel gebruik van een smartphone. De dikte en kwaliteit van de beschermlaag verschilt van model tot model, maar gemiddeld is deze klaar om iets meer dan een jaar trouw te dienen.

Om de slijtage van de oleofobe coating en de noodzaak om een nieuwe aan te brengen te bepalen, zijn alleen tactiele sensaties niet voldoende. Een druppel water, voorzichtig aangebracht met een pipet op het scherm, zal dienen als een indicator van de aan- of afwezigheid van deze beschermende laag. Als de druppel zich om zich heen verzamelt en een bijna bolvormige regelmatige vorm heeft, dan is alles in orde met de beschermlaag. Een druppel die zich uitbreidt en de patroonformule aanneemt, geeft de verslechtering van het schermoppervlak aan.

Als je geen fan bent van het gebruik van films en een beschermende bril, wacht er in elke ijzerhandel een set voor het bedekken van het scherm met een oleofobe coating op je. Het bestaat uit een buis met een polymeersamenstelling en een zachte doek, die wordt gebruikt om de samenstelling gelijkmatig over het scherm van de gadget te verdelen. Voor het aanbrengen moet het display worden ontdaan van vuil en olievlekken. Het hele proces duurt niet langer dan 5 minuten.

Houd er rekening mee dat zelfs de duurste formuleringen niet in staat zullen zijn om de in de fabriek aangebrachte coating te evenaren. De slijtvastheid zal ook klein zijn. Dit onbeduidende nadeel kan het volume van de buis corrigeren, die de oleofobe samenstelling meer dan eens kan delen.

Aanbevolen: