Hoe Kies Je De Juiste Internetsnelheid

Hoe Kies Je De Juiste Internetsnelheid
Hoe Kies Je De Juiste Internetsnelheid

Video: Hoe Kies Je De Juiste Internetsnelheid

Video: Hoe Kies Je De Juiste Internetsnelheid
Video: CHOOSING THE RIGHT INTERNET PLAN | HOW MUCH SPEED DO YOU NEED? 2024, Mei
Anonim

Met de komst van technologie op het gebied van communicatie heeft de snelheid van informatieoverdracht een nieuw niveau bereikt. Glasvezelkabels kunnen waanzinnige gegevensoverdrachtsnelheden bieden. Vaak blijkt dat hoge snelheid onterecht is en extra geld kost. Het is belangrijk om niet in de marketing van aanbieders te trappen en te beslissen wat je nodig hebt.

Hoe kies je de juiste internetsnelheid
Hoe kies je de juiste internetsnelheid

Om rekening te houden met alle nuances bij het kiezen van een tarief voor internet, moet u enkele feiten weten over de principes van het netwerk, waardoor u de diensten efficiënter kunt gebruiken.

1 Mbps is ongeveer 8 keer meer dan 1 Mbps. Het blijkt dat we met een internetsnelheid van 8 Mbps een echte snelheid krijgen van ongeveer 1 Mbps. Een muzieknummer van 5 MB wordt gedownload (of volledig gedownload) in 5 seconden. Als u uw behoeften in het netwerk kent, kunt u dus berekenen hoeveel tijd nodig is om deze of gene taak te voltooien tegen het huidige tarief.

De prestaties worden beïnvloed door de belangrijkste factoren, bijvoorbeeld netwerkapparatuur, de snelheid van de externe server, het niveau van het draadloze signaal, de snelheid van het eindapparaat, enz. Als je provider met trots 50 megabit per seconde claimt en dan online een film kijkt, haal je die snelheid misschien gewoon niet, omdat die computer met de film ergens ver weg staat. De server is geladen met de distributie van deze film naar enkele duizenden, of zelfs tienduizenden van dezelfde gebruikers.

Dit is te vergelijken met een brede leiding waar een klein stroompje doorheen stroomt: de bron (server) kan het niet meer geven en alle extra ruimte is leeg. Een vergelijkbare situatie doet zich voor als u met een tablet door 2 muren en een laag meubilair van een router bent - de snelheid van het wifi-kanaal zal dalen en hoe snel internet ook naar uw huis komt, het zal het apparaat bereiken bij andere, lagere snelheden.

In feite is ping de snelheid van toegang tot gegevens op internet, d.w.z. hoe snel het verzoek gaat. Als de ping op hoge snelheid groot is, heeft het praktisch geen zin: verzoeken zullen traag zijn. Grote ping heeft een bijzonder negatief effect op gewoon surfen op het web, waarbij elke muisklik een verzoek is, evenals op online games, waar de synchronisatie van wat er in realtime gebeurt, afhangt van de ping.

… Als alles niet zo belangrijk is met muziek, tk. Omdat de formaten van de composities klein zijn, moet je bij de video altijd letten op de kwaliteit waarin je deze bekijkt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langzamer het bufferen (laden) van de film of videoclip. 480p-kwaliteit vereist bijvoorbeeld bijna de helft van de snelheid in vergelijking met 1080, hoewel veel gerenommeerde sites automatisch de videokwaliteit instellen, dus het probleem is minder groot geworden.

Hier fungeren computers van gebruikers als server en wordt de snelheid van informatieoverdracht naar uw computer voor alle servers samengevat. Als gevolg hiervan kan de algehele uploadsnelheid erg hoog zijn, waardoor elk internetkanaal kan worden geladen.

Gezien al deze factoren kunnen de volgende aanbevelingen worden gedaan.

  • ongeveer 5 Mbps is meer dan genoeg om tegelijkertijd op internet te surfen en naar muziek te luisteren, en het internetkanaal kan meerdere apparaten met dergelijke taken delen
  • 10 Mbps kan zorgen voor ononderbroken weergave van FullHD-video op 2 apparaten, en op het derde kunt u vrij comfortabel door de pagina's bladeren
  • 20 Mbps is al een serieuze snelheid waarmee je een FullHD-film kunt kijken met gelijktijdige torrent-download, en je kunt nog steeds veilig je telefoon ophangen met een tablet op het kanaal en comfortabel naar YouTube kijken. Voor correspondentie en websurfen is de snelheid te hoog.
  • 40 Mbps. Oude routers ondersteunen dergelijke snelheden simpelweg niet meer. Onnodig te zeggen dat 40 Mbps genoeg is voor alles. Het kan alleen worden aanbevolen aan gebruikers met speciale taken, zoals een FTP-server of het werken met bestanden in cloudsystemen. U moet deze snelheid niet nemen als u alleen naar muziek luistert, op internet chat en soms een film kijkt. Dit zal een te hoge vergoeding zijn.
  • 60 Mbps en hoger. Ja, op dit moment bieden sommige providers dergelijke nummers aan, en ze zijn echt heel zelden nodig. Het komt voor dat de provider 's nachts zelfs 100 Mbps en hoger belooft, maar om deze snelheid te behouden heb je dure krachtige routers en "gigabit"-kabels nodig. Bijna alle mobiele apparaten zullen niet met deze snelheid kunnen openen, en een computer heeft ofwel een duur moederbord met een netwerkkaart van 1000 MB nodig, ofwel een gigabit netwerkkaart.

Rekening houdend met de gemiddelde statistische vereisten van internetgebruikers, is in moderne omstandigheden een internetsnelheid van 15-20 Mbps voldoende voor bijna alle taken. Vaker wel dan niet misleiden grote aantallen gebruikers, alsof ze beloven dat "alles snel zal gaan". Maar providers weten heel goed dat slechts een kwart van dezelfde 60 Mbps zal worden gebruikt, dus in feite leveren ze 15-20 Mbps voor een prijs van 60. Meestal wordt het verschil alleen gevoeld bij het werken met torrent-clients, maar voor de meeste gebruikers is het het teveel betalen nauwelijks waard.

Aanbevolen: