Hoe Een Container Te Legen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Container Te Legen?
Hoe Een Container Te Legen?

Video: Hoe Een Container Te Legen?

Video: Hoe Een Container Te Legen?
Video: Hoe gemberplant binnenshuis in pot te laten groeien - tuinieren Tips 2024, Mei
Anonim

Inkjetprinters vervullen hun functie behoorlijk effectief, maar alleen totdat het nodig is om de inktcontainer te reinigen. Bij de meeste inkjetprinters blijft er na verloop van tijd een opgedroogd residu achter in het inkttoevoerpad, wat optreedt wanneer de inkt verdampt. Deze vaste afzetting kan de printkop blokkeren. Daarom moet de inktcontainer periodiek worden schoongemaakt.

Hoe een container te legen?
Hoe een container te legen?

instructies:

Stap 1

Inspecteer de printer. Sommige modellen hebben speciale rubberen afdekkingen die de printkop afdekken nadat de printer is uitgeschakeld. Zorg ervoor dat het deksel intact is en niet hoeft te worden vervangen. Maar zelfs met een werkend deksel sijpelt de inkt eruit en droogt deze na verloop van tijd op, waardoor een sediment wordt gevormd.

Stap 2

Gebruik als preventieve maatregel het printkopreinigingssysteem om het inktpad te reinigen. In dit geval wordt de gedroogde inkt door de inkt zelf opgelost wanneer de printer deze door de invoerkanalen stuurt. Ze dringen door vervuilde kanalen en maken sediment zachter.

Stap 3

De inkt die wordt gebruikt om de printerkop te reinigen, moet uit het apparaat worden verwijderd om lekken te voorkomen. Hiervoor is de printer uitgerust met een speciale container. Afhankelijk van het merk van de printer kan de houder van kunststof zijn, in de vorm van een vezelmat of in een ander ontwerp. Zoek de container in uw printer. Het kan onder het cartridge-opslaggebied of in de standaard onder de papierlade worden geplaatst.

Stap 4

Gebruik een speciaal serviceprogramma of servicemenu om de container op nul te zetten. Koppel eerst het netsnoer los van de printer. Open de printerkap. Houd de "Power"-knop ingedrukt en sluit de printerkabel aan. Sluit nu de printerkap en laat de knop los. Koppel de interfacekabel los van de printer en sluit deze na ongeveer 10 seconden weer aan.

Stap 5

Start het serviceprogramma. Volg daarna de instructies die bij de software zijn geleverd om de USB-poort te selecteren. Nadat u de juiste poort hebt geselecteerd, selecteert u de zone "bestemming instellen". U hebt de container dus op nul gezet.

Aanbevolen: