Hoe De Opnametijd Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Opnametijd Te Verhogen?
Hoe De Opnametijd Te Verhogen?

Video: Hoe De Opnametijd Te Verhogen?

Video: Hoe De Opnametijd Te Verhogen?
Video: How to alter | Resize Waist In Jeans(DIY) 2024, Mei
Anonim

Zelfs tegenwoordig, wanneer de capaciteit van geheugenkaarten wordt berekend in gigabytes, wordt het soms nodig om de totale duur van audio-opnames op het medium te verhogen. Nog vaker doet dit probleem zich voor bij degenen die nog steeds de voorkeur geven aan analoge bandrecorders en voicerecorders.

Hoe de opnametijd te verlengen?
Hoe de opnametijd te verlengen?

instructies:

Stap 1

Investeer in een grotere geheugenkaart. Tegenwoordig zijn hun kosten relatief laag en voor kaarten met een groot volume is dit soms minder dan 100 roebel per gigabyte.

Stap 2

Audiokwaliteit wordt gekenmerkt door twee parameters: oversampling-snelheid en bitdiepte. Het verlagen van de eerste parameter verlaagt de bovengrens van het frequentiebereik en de tweede vernauwt het dynamische bereik van de opname. Als de verslechtering van deze kenmerken bij u past, bijvoorbeeld als u spraak opneemt, probeer dan te experimenteren met het verlagen van de waarden van deze parameters.

Stap 3

Gebruik een gecomprimeerd opnameformaat in plaats van een ongecomprimeerd formaat. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van AU of WAV MP3 - hierdoor kunt u de bestandsgrootte meerdere keren verkleinen met een lichte verslechtering van de kwaliteit en met behoud van de oversampling-frequentie en bitdiepte. Als de degradatie niet naar wens is, gebruik dan een verliesvrij compressieformaat genaamd FLAC. De informatie in het audiobestand verandert op geen enkele manier, maar het volume wordt slechts gehalveerd.

Stap 4

Probeer de grootte van het audiobestand verder te verkleinen door een moderner compressieformaat te gebruiken, zoals Vorbis OGG of WMA.

Stap 5

Bereik op een analoge bandrecorder of dictafoon een verhoging van de opnametijd op een medium met een bepaald volume door de snelheid te verlagen. Houd er echter rekening mee dat afspelen met lagere snelheden niet door alle apparaten wordt ondersteund. Bij sommige cassetterecorders kunt u de snelheid verlagen van 4,76 naar 2,4 cm / s, en reel-to-reel - van 9,5 naar 4,46.

Stap 6

Niet alle 4-track recorders en voicerecorders zijn stereo. Apparaten die tegelijkertijd viersporen en mono zijn, zijn vrij zeldzaam, maar ze stellen je in staat om de opnametijd op één medium (reel of cassette) te verdubbelen terwijl de snelheid behouden blijft. Maar dit roept ook het probleem op van de compatibiliteit van het geproduceerde fonogram met andere bandrecorders.

Aanbevolen: