Wat Is Een IPod

Inhoudsopgave:

Wat Is Een IPod
Wat Is Een IPod

Video: Wat Is Een IPod

Video: Wat Is Een IPod
Video: The 2019 iPod Touch: Why Does It Exist? 2024, Mei
Anonim

In de digitale wereld zijn er bedrijven die geen introductie behoeven. Een daarvan is Apple, dat de revolutionaire draagbare iPod-mediaspeler heeft gemaakt. Dit apparaat heeft een interessante ontstaansgeschiedenis.

Wat is een iPod
Wat is een iPod

iPod-ontwikkeling

iPod is de merknaam voor een serie draagbare mediaspelers van Apple die zijn uitgerust met flashgeheugen of harde schijf als opslagmedium. De eerste van de apparaten ging op 23 oktober 2001 in de verkoop. Op 5 september 2007 waren er wereldwijd meer dan 110 miljoen iPod-audiospelers verkocht.

Apple-oprichter Steve Jobs bedacht een passende slogan voor het toestel: "1000 songs in your pocket". Tegelijkertijd werd de naam van de speler gekozen, niet gerelateerd aan muziek en liedjes. De reden hiervoor was het feit dat Steve Jobs tijdens de eerste presentaties van de nieuwigheid vaak de mogelijkheid beschreef om verschillende mini-apparaten aan te sluiten voor het opslaan van informatie op een computer. Een van de journalisten genaamd Vinnie Chieco, die het prototype van de speler zag, uitte zijn indruk met de woorden uit de film "Odyssey 2001": "Open the pod bay doors!" ("Open de deuren voor capsules!") - het apparaat dat Steve Jobs demonstreerde, deed hem zo sterk denken aan sciencefictionfilms over de ruimte. Een capsule of in het Engels "Pod" is een kleine gestroomlijnde kamer die wordt gebruikt voor evacuatie vanuit een ruimtevaartuig. De naam bleef hangen en met de toevoeging van het eigen voorvoegsel "i" veranderde het in een iPod.

Functionele kenmerken van iPod

De iPod-lijn omvat nu de iPod classic, iPod nano, iPod touch en de schermloze iPod shuffle. iPod nano en iPod classic vervangen de compacte iPod mini. Ze gebruiken een harde schijf om informatie op te slaan, terwijl andere modellen zijn uitgerust met flash-geheugen. Zoals de meeste moderne digitale spelers, kunnen iPods via een USB-interface als externe schijven op een computer worden aangesloten, maar muziekdownloads voor weergave op de speler worden alleen gemaakt via het eigen iTunes-programma, dat alleen beschikbaar is voor Mac OS- en Windows-besturingssystemen.

De iPod-muziekaudiospelers worden beschouwd als de maatstaf voor muziekweergave en onderscheiden zich door hun hoge geluidskwaliteit. De apparaten zijn gegoten met een prachtig ontwerp van de behuizing, afgewisseld met aluminium. Ze kunnen echter zowel audio- als videobestanden afspelen. De batterijduur van het apparaat is tot 30 uur continu afspelen. Audiospelers zijn verkrijgbaar met verschillende geheugengroottes, wat ook bepalend is voor hun kosten. Bovendien was de iPod het eerste apparaat voor het afspelen van audio met aanraakfunctie.

Aanbevolen: