Een Schermgrootte Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Schermgrootte Kiezen
Een Schermgrootte Kiezen

Video: Een Schermgrootte Kiezen

Video: Een Schermgrootte Kiezen
Video: Resolutie en schermgrootte uitgelegd! 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig winnen e-bookreaders aan populariteit. In plaats van een enorm aantal boeken, hoef je maar één van hun analoge boeken te hebben, op een geheugenkaart die plaats biedt aan honderd of meer werken. Let bij het kiezen van een dergelijk apparaat op de grootte van het "lezer" -scherm.

Een schermgrootte kiezen
Een schermgrootte kiezen

instructies:

Stap 1

Een "lezer" is een gadget dat wordt gebruikt om elektronische kopieën van boeken te bekijken. Aangenomen wordt dat de schermgrootte de leesbaarheid van een document of werk beïnvloedt. Te grote schermformaten zorgen ervoor dat het toestel eruitziet als een tablet of een netbook, wat niet erg handig is. Het kleine formaat maakt het verkleinwoord, maar het lettertype van de bekeken tekst is aanzienlijk verminderd. Er moet dus gezocht worden naar een alternatief.

Stap 2

Let bij het kiezen van een apparaat voor het lezen van e-books op de waarde van de geometrische grootte van het scherm. Verschillende modellen hebben één schermformaat, maar een verschillende resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe meer objecten of woorden op één pagina passen. Het wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan modellen met een schermdiagonaal van meer dan 5 en een resolutie van minimaal 320 x 460. Deze standaard is ontworpen voor het comfortabel bekijken van één alinea op volledig scherm, die bestaat uit 4-6 kleine zinnen (lijnen).

Stap 3

Het is vermeldenswaard dat u bij sommige modellen het weergegeven lettertype kunt wijzigen, wat de plaatsing van een groot aantal regels op het scherm van een draagbaar apparaat aanzienlijk beïnvloedt. In de winkel kun je deze functie meteen uitproberen en een lettertype vinden dat de tekst zo veel mogelijk comprimeert.

Stap 4

Vergeet ook de handige gadget-opties niet, bijvoorbeeld automatische schermrotatie. Tegenwoordig is bijna elke ontwikkeling uitgerust met deze functie, van camera's tot draagbare apparaten.

Stap 5

De aanwezigheid van elektronische inkttechnologie (E-Ink) zal de belasting van de fundus verminderen. Als u het document bekijkt, zult u merken dat de weergave zo veel mogelijk is teruggebracht tot een gewoon gedrukt vel. Een ander belangrijk voordeel van deze optie is de vermindering van het stroomverbruik.

Aanbevolen: