Waarom Het Apple-logo Een Gebeten Appel Laat Zien

Inhoudsopgave:

Waarom Het Apple-logo Een Gebeten Appel Laat Zien
Waarom Het Apple-logo Een Gebeten Appel Laat Zien

Video: Waarom Het Apple-logo Een Gebeten Appel Laat Zien

Video: Waarom Het Apple-logo Een Gebeten Appel Laat Zien
Video: Why There's A Bite In The Apple Logo 2024, Mei
Anonim

Het logo van Apple is eenvoudig. Zo eenvoudig dat het aanleiding gaf tot veel gissingen, versies en hele legendes over de semantische basis ervan. Het is tijd om er een detectiveroman over te schrijven. En dit is gewoon weer een bevestiging van de algemene waarheid dat alles ingenieus eenvoudig is. Jobs met het logo van zijn bedrijf en hier was op zijn best.

Waarom het Apple-logo een gebeten appel laat zien
Waarom het Apple-logo een gebeten appel laat zien

Het logo van Apple is een van de bekendste ter wereld. Gemaakt in 1977 door de Amerikaanse reclameontwerper Rob Yanoff, heeft het in de loop van de decennia verschillende veranderingen ondergaan. Slechts één ding bleef onveranderd: de gebeten appel. Het belangrijkste symbool van het Apple-bedrijf.

Apple bijt legendes en mythen

De auteur van het Applya-logo had zelf niet verwacht dat zijn geesteskind zoveel verschillende associaties zou veroorzaken en als voorwendsel zou dienen voor het creëren van tientallen legendes. Dus iedereen was geïnteresseerd om te weten wat er achter dit embleem zat. Wat bracht de kunstenaar ertoe deze afbeelding te gebruiken.

De eerste is gebaseerd op een woordspeling. Het Engelse woord byte betekent beet, en de even uitgesproken beet is de computerterm voor byte.

Het is echter bekend dat Yanof geen idee had van computerterminologie op het moment dat het logo van Apple werd gemaakt. Dus deze versie is niets waard.

Religieuze legendes koppelen het Apple-logo aan de bijbelse verhalen over hoe Eva in Eden een appel beet. Dat wil zeggen, een soort verboden vrucht die tot kennis leidt.

Mensen die Yanof goed kennen, beweren echter dat hij altijd erg ver van religie was en dat een dergelijk idee nauwelijks bij hem opgekomen kon zijn.

Er is een zeer mysterieuze versie geassocieerd met de naam van de vermeende vader van de informatica Alan Turing. Begin jaren 50 werd hij opgesloten in een Britse gevangenis op beschuldiging van homoseksualiteit. Toen pleegde hij zelfmoord door in een appel te bijten die vergiftigd was met kaliumcyanide.

Bovendien bleek dat de favoriete heldin van Turing in de kindertijd Sneeuwwitje was, die ook werd vergiftigd met een appel.

Dus wie beet er eigenlijk in de appel van Apple?

Over het algemeen vermenigvuldigde elk jaar van het bestaan van Apple het aantal verschillende aannames. Maar helaas, geen van hen was waar.

Yanof daarentegen zweeg op mysterieuze wijze over alle vragen van de journalisten.

Hoogstwaarschijnlijk was er een overeenkomst tussen hem en Jobs hierover. Het was tenslotte een goede PR voor Apple.

Hoe meer ontstoken ieders nieuwsgierigheid. waardoor de geboorte van nieuwe versies wordt gestimuleerd.

En tot slot, aan het einde van de jaren 2000, onthult Rob Yanoff het geheim. Een geheim dat volgens hem voor elke professionele ontwerper duidelijk moet zijn.

Het geheel bleek slechts de wens van de kunstenaar om nogmaals te benadrukken dat het een appel is die op het logo staat afgebeeld, en niet een ander fruit of bes. En dienovereenkomstig, maak het gedenkwaardiger en gemakkelijker te begrijpen.

Er zit dus geen romantische of filosofische ondertoon in de beet op het Apple-logo.

Jean-Louis Gasier, een van de voormalige executive directors van Apple, zei echter: “Ons logo is voor mij een van de diepste geheimen, het is een symbool van lust en kennis. Een passender logo hadden we niet kunnen dromen: verlangen, kennis, hoop en anarchie."

Aanbevolen: