Waarom Apple De YouTube-app Van IOS 6 Heeft Verwijderd

Waarom Apple De YouTube-app Van IOS 6 Heeft Verwijderd
Waarom Apple De YouTube-app Van IOS 6 Heeft Verwijderd

Video: Waarom Apple De YouTube-app Van IOS 6 Heeft Verwijderd

Video: Waarom Apple De YouTube-app Van IOS 6 Heeft Verwijderd
Video: How to fix the YouTube app on iOS 6 100% (UPDATED APRIL 2021) 2024, Mei
Anonim

Op 11 juni 2012 kondigde Apple de release aan van iOS 6, de volgende generatie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten, met meer dan tweehonderd nieuwe functies. De officiële release van dit besturingssysteem wordt in de herfst verwacht, maar voorlopig hebben specialisten en toekomstige gebruikers de mogelijkheid om de veranderingen in het systeem te observeren in de laatste maanden voordat de distributie begint.

Waarom Apple de YouTube-app van iOS 6 heeft verwijderd
Waarom Apple de YouTube-app van iOS 6 heeft verwijderd

Officieel is iOS 6 nog niet uitgebracht, maar softwareontwikkelaars en alle anderen hebben de mogelijkheid om "pre-releases" van de website van het bedrijf te downloaden en de wijzigingen in de samenstelling en functionaliteit van het nieuwe besturingssysteem te evalueren. Dus in augustus waren er berichten dat de volgende release plotseling geen applicatie had voor het werken met video's die waren gepost op de populaire video-hosting YouTube. In Apple-besturingssystemen is deze applicatie sinds 2007 in alle versies aanwezig.

Op vragen van ontwikkelaars en journalisten gaven Apple-vertegenwoordigers een laconiek antwoord - het bedrijf heeft geen licentie meer om deze dienst in zijn ontwikkelingen te gebruiken en zal deze niet verlengen. Als alternatief wordt aan toekomstige gebruikers van het systeem aangeboden om de standaard Apple-browser Safari te gebruiken. Bovendien zeiden vertegenwoordigers van het in Cupertino gevestigde bedrijf dat Google een nieuwe applicatie ontwikkelt om met YouTube te werken. Als deze applicatie klaar is, verschijnt deze in de App Store, de ingebouwde store van het iOS-besturingssysteem.

Google is eigenaar van de YouTube-dienst, dus het feit dat er in de nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple geen plaats is voor een andere applicatie van dit bedrijf, Google Maps, is ook opmerkelijk. In plaats daarvan besteedde Yabloko geld aan het maken van een volledig nieuwe interne Maps-applicatie met de cartografie van Apple. Het biedt stapsgewijze navigatie en viaductweergaven.

Rekening houdend met deze vervanging, krijgen de specialisten de indruk dat het in Cupertino gevestigde bedrijf doelbewust Google-producten verwijdert die in zijn eigen ontwikkelingen zijn geïntegreerd. Misschien komt dit door de diversificatie van Google, dat zich nu bezighoudt met het maken van mobiele apparaten, wat leidt tot meer concurrentie tussen de twee bedrijven.

Aanbevolen: