Hoe Technisch Zilver Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Technisch Zilver Schoon Te Maken?
Hoe Technisch Zilver Schoon Te Maken?

Video: Hoe Technisch Zilver Schoon Te Maken?

Video: Hoe Technisch Zilver Schoon Te Maken?
Video: Hoe maak je zilver schoon in 10 seconden zonder te poetsen? 2024, September
Anonim

Er zijn veel manieren om technisch zilver te zuiveren. Slechts een paar van hen kunnen thuis worden gebruikt. Een van de meest voorkomende reinigingsmethoden is cupellatie - het vrijkomen van onzuiverheden tijdens het smelten van zilver.

Hoe technisch zilver schoon te maken?
Hoe technisch zilver schoon te maken?

Noodzakelijk

  • - een blik voor 1-2 liter;
  • - nichroomdraad;
  • - plaat asbest;
  • - klei;
  • - vuurvaste klei;
  • - karton;
  • - lange tang;
  • - lood.

instructies:

Stap 1

Wikkel nichrome draad rond de pot. Los de klei op met asbestchips in een verhouding van 1: 5 en bedek de wikkeling met de resulterende massa. Droog de moffel 3-5 dagen. Plaats asbestplaten op de bodem van het blik.

Stap 2

Roer gelijke hoeveelheden klei, vuurklei en asbestchips erdoor. Vorm de werkkamer (kroes) en de deur van de moffeloven 1 cm dik met behulp van een voorbereide kartonnen mal. Wacht tot de kamer droog is en haal de mal eruit. Plaats de kroes in de pot en bak enkele uren voor het eerste gebruik op 1000 ° C.

Stap 3

Sluit de oven aan op een stopcontact van 220 V. Gebruik na het opwarmen van de oven een tang om technisch zilver en lood in de oven te plaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid onzuiverheden in het zilver moet je 0,5 tot 8 gram lood gebruiken. Onvoldoende lood zal resulteren in een slechte afscheiding van onzuiverheden, terwijl te veel lood het zilververbruik zal verhogen.

Stap 4

Lood en zijn oxide - loodsteen tijdens het smelten worden geabsorbeerd in de kroeswanden. Een kenmerk van lithium is dat het de smeltkroes bevochtigt en daarmee andere metalen en hun oxiden, met name koper en nikkel, in de wanden worden getrokken. Naarmate het lood door de wanden van de kamer wordt geabsorbeerd, zal de gesmolten massa glanzender worden. Als er een sterke glans of een zogenaamde "zilveren flits" verschijnt, trek dan de stekker uit het stopcontact.

Stap 5

Haal de zilveren "bal" uit de smeltkroes en maak hem schoon van slakken.

Aanbevolen: