Hoe Een Hoofdtelefoon Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hoofdtelefoon Schoon Te Maken
Hoe Een Hoofdtelefoon Schoon Te Maken

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Schoon Te Maken

Video: Hoe Een Hoofdtelefoon Schoon Te Maken
Video: How to Clean AirPods/Apple EarPods: remove wax cleaning your earphones/earbuds safely, quick & easy! 2024, Mei
Anonim

Bij regelmatig gebruik van een koptelefoon raakt vroeg of laat het gaas dat het membraan beschermt verstopt met oorsmeer. Geef niet de schuld aan het gebrek aan hygiëne, bijna iedereen heeft te maken met het probleem van vervuiling van de oordopjes. Maar niet iedereen weet dat het thuis heel eenvoudig is om je koptelefoon zelf schoon te maken.

Hoe een hoofdtelefoon schoon te maken
Hoe een hoofdtelefoon schoon te maken

Het is nodig

  • - koptelefoon die je wilt schoonmaken;
  • - waterstof peroxide;
  • - gewone of maskeertape;
  • - kleine capaciteit (bijvoorbeeld een plastic dop van een fles;
  • - ministofzuiger (voor het reinigen van kantoorapparatuur)
  • of een gewone stofzuiger;
  • - een deksel dat de pijp van de stofzuiger stevig kan afsluiten;
  • - isolatieband;
  • - balpen zonder staaf.

instructies:

Stap 1

Bereid je koptelefoon voor. Probeer ze vooraf zoveel mogelijk van buiten schoon te maken. Als uw hoofdtelefoon rubberen doppen heeft, verwijdert u deze.

Stap 2

Neem een kleine, ondiepe bak die van tevoren is klaargemaakt. Een gewone plastic flesdop is perfect. Giet waterstofperoxide in de container zodat de diepte niet meer dan 4 mm is, anders loop je het risico het membraan van de koptelefoon te beschadigen en dit zal de geluidskwaliteit beïnvloeden.

Stap 3

Plaats uw hoofdtelefoon voorzichtig in een bak met waterstofperoxide met het gaas naar beneden. Zet de hele structuur bovenop vast met gewone of plakband, zodat de oortelefoon er niet per ongeluk uit glijdt of omdraait. Laat de koptelefoon 20-25 minuten weken. Het geheim is dat waterstofperoxide oorsmeer effectief kan oplossen zonder belangrijke delen van de oortelefoon te beschadigen.

Stap 4

Na ongeveer een half uur stopt de passieve reiniging. U moet de opgeloste zwavel- en waterstofperoxideresten uit de oortelefoonbehuizing trekken. Handig als je een mini-stofzuiger hebt voor het schoonmaken van kantoorapparatuur. Maar als je zo'n techniek ineens niet hebt geleerd, kun je een gewone stofzuiger gebruiken om de koptelefoon schoon te maken. Neem een deksel, dat ongeveer gelijk is aan de diameter van de stofzuigerpijp. Omwikkel het met ducttape voor een betere fixatie. Maak een gat in het midden van de dop, die precies in het lichaam van de balpen past. Wikkel indien nodig ducttape over het handvat om het in het deksel te bevestigen, en je hebt een geweldige stofzuigerbevestiging om je koptelefoon schoon te maken.

Stap 5

Ga nu verder met het actief reinigen van de hoofdtelefoon. Trek de tape eraf en haal de koptelefoon voorzichtig uit de houder. Draai ze nooit om! Vloeistof kan het membraan beschadigen.

Stofzuig de hoofdtelefoon voorzichtig. Zorg ervoor dat al het vuil eruit wordt gezogen.

Stap 6

Controleer het geluid.

Als u niet tevreden bent met het resultaat, herhaalt u alle stappen nog een keer.

Aanbevolen: