Hoe De Kop Van Een Camcorder Schoon Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Kop Van Een Camcorder Schoon Te Maken
Hoe De Kop Van Een Camcorder Schoon Te Maken

Video: Hoe De Kop Van Een Camcorder Schoon Te Maken

Video: Hoe De Kop Van Een Camcorder Schoon Te Maken
Video: HOE SCHOON EEN VAATWASSER?!! 2024, Mei
Anonim

De prestaties van uw camcorder hangen grotendeels af van de reinheid van zijn kop. Als het vuil wordt, heeft dit onmiddellijk invloed op de kwaliteit van de video. Om dit te voorkomen, moet u weten hoe u vuil op dit onderdeel op de juiste manier kunt verwijderen.

Hoe de kop van een camcorder schoon te maken
Hoe de kop van een camcorder schoon te maken

Het is nodig

  • - speciale reinigingscassette;
  • - onnodige cassette;
  • - flanellen stof;
  • - alcoholische dranken;
  • - wattenstaafjes;
  • - vergrootglas;
  • - speciale vloeistof voor het reinigen van de koppen van de videocamera;
  • - het telefoonnummer van een gespecialiseerd servicecentrum.

instructies:

Stap 1

Als u ziet dat uw camerakop verstopt is, kunt u deze het gemakkelijkst schoonmaken door de ongewenste cassette vooruit te spoelen. Als dit niet helpt, is het de moeite waard om drastischer middelen te gebruiken.

Stap 2

Koop bij een speciaalzaak een speciale reinigingscassette die geschikt is voor uw camcorder. Plak het in en klik op "Play"-modus. Veel experts beweren dat de cassetteband voldoende sterke schurende stoffen bevat, dus de reinigingsperiode moet minimaal zijn - van vijf tot tien seconden.

Stap 3

Als u geen cassette kunt kopen, kunt u proberen de camcorderkop op de volgende manier schoon te maken: neem een klein stukje pluisvrije flanellen doek. Week het in alcohol en plaats het voorzichtig op het drumvel. Druk met één hand op de stof en rol de trommel voorzichtig terwijl deze met de andere hand beweegt. Laat het hoofd een beetje drogen, sluit de dop en probeer een testshot.

Stap 4

U kunt ook een speciale vloeistof kopen voor het reinigen van dergelijke apparaten in gespecialiseerde winkels. Volgens deskundigen heeft deze optie meer de voorkeur dan alcohol.

Stap 5

Als alle bovenstaande methoden niet effectief blijken te zijn, kunt u de videocamera naar een gespecialiseerd servicecentrum brengen, waar specialisten ervoor zullen zorgen.

Aanbevolen: