Hoe De Laadstroom Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laadstroom Te Verhogen?
Hoe De Laadstroom Te Verhogen?

Video: Hoe De Laadstroom Te Verhogen?

Video: Hoe De Laadstroom Te Verhogen?
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Het duurt vrij lang om een auto-accu op te laden vanaf een gelijkstroombron met behulp van een oplader. Als u het laadcircuit aanpast, kunt u de laadstroom verhogen, waarna de batterij sneller zal opladen.

Hoe de laadstroom te verhogen?
Hoe de laadstroom te verhogen?

instructies:

Stap 1

Maak een opslagspoel L1, selecteer een schakeltransistor en een uitgangsdiode. Gebruik een gepantserde kern en staafkernen met zijwangen als magnetisch circuit. Wikkel de wikkeling met een PEV-2-draad (1,5 mm) of twee PEV-2-draden (1,0 mm) om de vensters van het magnetische circuit te vullen.

Stap 2

Neem een krachtige N-kanaalstransistor IRFP264 voor de sleuteltransistor. Er is een extra knooppunt voor nodig, dat zorgt voor een overschrijding van de poortspanning van 15 V (ten opzichte van de bron, die is aangesloten op de opslagsmoorspoel). P-kanaal vermogensveldeffecttransistoren zijn gemakkelijker aan te sluiten op het circuit, maar de beschikbare aanpassingen zijn zeer weinig, en ze zijn moeilijk te vinden in de uitverkoop.

Stap 3

Als alternatief kunt u als sleutelvermogenstransistor een n-p-n vermogenstransistor BUX 20 gebruiken, die speciaal voor dit doel is ontworpen en een schakelstroom tot 50 A levert. Het heeft echter een nadeel - een lage winst.

Stap 4

Installeer transistoren, uitgangsdiodes en diodebrug op een gemeenschappelijke radiator met een oppervlakte van minimaal 200-300 cm2 via mica-pakkingen. Je bevestigt ze eenvoudig aan de metalen bodem van het apparaat.

Stap 5

Pas het schema aan. Om de efficiëntie te verhogen met de geconfigureerde lader, sluit u de belasting aan en stelt u de maximale bedrijfsstroom in. Sluit de ampèremeter aan op het open circuit van de emitter van de sleuteltransistor en verander vervolgens de generatiefrequentie van de DA2-microschakeling totdat de minimale stroom is verkregen, door de weerstand R9 en de condensator C6 te selecteren.

Aanbevolen: