Hoe Maak Je Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laptop?
Hoe Maak Je Een Laptop?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop?

Video: Hoe Maak Je Een Laptop?
Video: How To Make Mini Laptop at Home 2024, April
Anonim

U kunt thuis een apparaat maken dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met een laptop. Zo'n draagbare computer zal alleen vanaf het netwerk kunnen werken, zal wat zwaarder zijn, maar het zal nog steeds mogelijk zijn om hem in een gewone koffer-diplomaat te dragen.

Hoe maak je een laptop?
Hoe maak je een laptop?

instructies:

Stap 1

Koop een 15-inch LCD-monitor. In elektronicawinkels hebben ze lang plaatsgemaakt voor 19-inch exemplaren, dus je zult voor zo'n aankoop naar de markt moeten gaan waar ze gebruikte computers verkopen. Het kost je ongeveer 1500 roebel. Nadat u de monitor mee naar huis hebt genomen, verwijdert u de standaard van de monitor.

Stap 2

Kies de juiste koffer-diplomaat, die als basis zal dienen voor het ontwerp. De belangrijkste vereiste voor hem is stevigheid. Het moet ook diep genoeg zijn zodat de componenten binnenin de monitor niet verpletteren.

Stap 3

Bevestig op het deksel aan de linkerkant het verlengsnoer verticaal en aan de rechterkant - de monitor met de kabels erin. Gebruik de gaten waarvoor de standaard eerder was bevestigd om de monitor te monteren. Maak indien nodig een adapterbeugel. Boor een gat in de onderkant van het deksel voor de verlengkabel. Steek de stekkers van tevoren in het verlengstuk en bedek vervolgens de monitor en het verlengstuk met een gewoon stuk plexiglas. Maak de rekken voor dit blad (ze moeten even lang zijn) met een ijzerzaag van vulpennen. Boor gaten in het blad om toegang te krijgen tot de bedieningsknoppen van de monitor. Om eventuele structurele elementen aan het deksel en de bodem te bevestigen, plaatst u de schroeven zo dat de kop naar buiten wijst.

Stap 4

Plaats onder in de koffer een speciale voedingseenheid met een verminderde dikte, evenals een VIA EPIA-moederbord of iets dergelijks. Als de onderkant van de koffer zacht is, zet u deze vast met een vel hard diëlektrisch materiaal. Zorg ervoor dat u het iets optilt met diëlektrische ringen van ongeveer 4 mm dik. Sluit deze knoppen aan op de connectoren die bedoeld zijn voor het aansluiten van de "Power"- en "Reset"-knoppen. Sluit een USB-flashstation aan op één USB-connector van dit bord, die zal dienen als opstartapparaat. Installeer geen gewone harde schijf en optische drive, want er is weinig ruimte in de behuizing. Sluit de USB-hub aan op een andere USB-connector op het bord. Sluit desgewenst een 3G-modem of wifi-module aan op de overige connectoren.

Stap 5

Sluit een monitor, muis en toetsenbord aan op het moederbord en tijdelijk - een optische drive. Installeer het besturingssysteem op een USB-flashstation, schakel vervolgens de computer uit en verwijder het optische station.

Stap 6

Sluit de voeding en het moederbord af met een tweede vel plexiglas, waarop je vooraf de knoppen en USB-hub installeert. Leid de muis- en toetsenbordkabels naar buiten. Zorg ervoor dat wanneer u het deksel sluit, er voldoende ruimte is tussen de eerste en tweede plexiglasplaat voor permanente opslag, en bevestig vervolgens de tweede plaat op dezelfde manier als de eerste.

Stap 7

Rust de onderkant van de koffer uit met pootjes die hoog genoeg zijn zodat de uitstekende schroefkoppen de tafel niet bekrassen.

Stap 8

Start de laptop, schakel de opstartmodus in vanaf een USB-flashstation in CMOS Setup en ga vervolgens aan de slag met een zelfgemaakte laptop.

Aanbevolen: