Hoe De Netwerktoegang Van Android-applicaties Te Beheren?

Hoe De Netwerktoegang Van Android-applicaties Te Beheren?
Hoe De Netwerktoegang Van Android-applicaties Te Beheren?
Anonim

Vaak hoor je van gebruikers van smartphones op het Android-platform dat hun telefoon constant in het netwerk aan het graven is, sommige applicaties downloadt en zonder toestemming installeert. Dit kunnen absoluut alle toepassingen zijn, maar in de regel initiëren ze viraal verkeer en proberen ze een spion aan de telefoon te krijgen.

Hoe de netwerktoegang van Android-applicaties te beheren?
Hoe de netwerktoegang van Android-applicaties te beheren?

Het probleem van het installeren van onnodige applicaties is vooral bekend bij eigenaren van smartphones die deze in online winkels of rechtstreeks uit China hebben gekocht. Deze smartphones hebben vaak dergelijke problemen uit de doos. Het is belangrijk op te merken dat standaard antivirus deze toepassingen niet kan weerstaan. hun algoritme verschilt van het algoritme dat typisch is voor virale activiteit. Die. de antivirussoftware detecteert ze niet, omdat het programma er niet gevaarlijk voor lijkt te zijn. De enige functie van een dergelijke spyware is inderdaad om naar een specifieke site te gaan waar een andere malware zal worden gedownload.

Het probleem is gevaarlijk voor de gebruiker omdat een dergelijk programma van een smartphone gemakkelijk of al uw mobiele verkeer kan besteden aan het downloaden van enkele aanvullende virale toepassingen. Beide factoren zijn niet wenselijk. Daarom raden we je aan om smartphones waarvan je de kwaliteit niet kunt controleren en waarvan je niet zeker bent van de authenticiteit van de software en firmware alleen te gebruiken voor entertainment en voor games, en voor verantwoord zakelijk gebruik van beproefde smartphones die in officiële winkels worden verkocht.

Als je plotseling een smartphone tegenkomt die constant zelf applicaties installeert, dan zal een firewall je helpen. Deze applicatie kan de toegang van alle telefoonprogramma's tot het netwerk beperken en specifieke activiteiten verbieden of toestaan. In het geval dat we overwegen, is bijvoorbeeld een ingebouwde launcher in het netwerk geklommen. Zodra je hem alle activiteit verbiedt en de launcher vervangt door een standaard, is het probleem verdwenen.

… Veel dubieuze applicaties proberen immers vaak dezelfde acties uit te voeren die we hierboven beschreven. Dit verspilt verkeer en dwingt je telefoon om door advertenties te spitten of Trojaanse paarden te bouwen.

Als firewall voor het Android-systeem kunt u de gratis applicatie "firewall zonder root" gebruiken.

Dit programma doet goed werk met de meeste functies. Het zou echter erg handig zijn om het aan te vullen met een antivirusprogramma. DrWeb heeft de breedste gratis functionaliteit.

Aanbevolen: